זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/04/24 16:32
28.57% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אישה דרום קוריאנית, שלא הזדהתה בשמה האמיתי, סיפרה באחרונה בראיון לתוכנית "In Depth 60 Minutes" של רשת השידור המקומית KBS כיצד נפלה ברשת והתאהבה במי שסברה שהוא לא אחר מאשר אילון מאסק – יזם הטק המפורסם ביותר בעולם ואחד מהאנשים העשירים ביותר בו.
האישה, שכונתה בתקשורת ג'ונג ג'י-סון, סיפרה כיצד נפלה בקסמיו של מי שסברה כי הוא מאסק בכבודו ובעצמו, אחרי שקיבלה את מה שנראה כפנייה מהמולטי-מיליארדר באינסטגרם. היזם הדרום אפריקני, שלכאורה פנה אליה באמצעות שירות ההודעות המיידיות דיירקט (Instagram Direct) סיפר לה כי החליט לפנות באופן אקראי לכמה ממעריציו. הסיפור אמנם נשמע מופרך לחלוטין, אבל מאסק הוא כידוע באמת דמות מפתיעה בחריגותה וביכולות שלה לפרוץ קונבנציות, אז אפשר אולי להבין מדוע מעריצה שנתקלת לפתע ב'מאסק', ויכולה לדבר 'איתו' מתפתה להאמין כי היא עשויה להפוך לאחת ממקבץ הנשים שאיתן הוא מבלה ובהן הוא מתעניין.
מייצרת תוצאות זיוף משכנעות ביותר. טכנולוגיית דיפ פייק. צילום: Shutterstock
הדיפ-פייק בסיוע תרגילי עוקץ רומנטי
לפי דבריה בראיון, "ב-17 ביולי בשנה שעברה, מאסק הוסיף אותי כחברה באינסטגרם. למרות שהייתי מעריצה ענקית אחרי שקראתי את הביוגרפיה שלו, פקפקתי בזה בהתחלה". אלא שאז היא קיבלה ממנו, לדבריה, תמונות שלו בעבודה ואפילו צילום של תעודת הזהות שלו, שככל הנראה נעשו באמצעות יכולות זיוף עמוק של כלי GenAI, וזה כבר שכנע אותה להסחף לתוך התכתבות הסוערת עם אחד האנשים הדומיננטיים בעולם הטק כיום.
מאסק (המזויף) הפעיל על ג'ונג בעצם תרגיל עוקץ רומנטי אונליין קלאסי – הוא הקסים אותה והרעיף עליה מחמאות, אבל מאחר שהוא 'מאסק' היו שם גם, מן הסתם, הבטחות לעתיד מזהיר של ממש. הדברים הסלימו במהירות, כפי שהם קורים לפעמים במחוזות הרומנטיקה המתנהלת אונליין בהתכתבות, ואז 'מאסק' הציע, איך לא, לעזור לג'ונג להשקיע את כספה. הנוכל שהתחזה למאסק טיפח בסבלנות את תקוותיה של האישה לעתיד משותף לו ולה, ושטח בפניה הזדמנות השקעה, ביניהן במפעל ג'יגה חדש של חברת המכוניות החשמליות שהוא מנכ"לה, טסלה. וכל זאת בטענה שקרית שהוא נהנה מהפיכת מעריציו לעשירים. ג'ונג, שהייתה משוכנעת שהיא על סף חיי אושר ועושר עם האיש המדובר בתבל, העבירה ל'מאסק' הנוכל לא פחות מסכום של 50 אלף דולר, לחשבון בנק מקומי שהוא הבטיח לה ששייך לעובד קוריאני מהימן שלו. היא לא ראתה שוב את כספה וגם לא נפגשה עוד ב'מאסק' ובפניות ממנו.
אז זה הזמן לספר שעוקץ רומנטי מקוון הוא שיטה מאוד נפוצה של נוכלים לסחוט כספים ממי שרק רוצה אהבה. למרבה הצער, הפרשה הזו כמובן לא הייתה הפעם הראשונה שבה מישהו מנצל את דמותו הנחשקת של מאסק, לפחות בעיניי חלק מהציבור, כדי להונות א.נשים תמימים. היא פשוט הגיעה לתקשורת. רוב הנעקצים לא ירוצו לספר על נאיביותם ותוצאותיה.
התקרית מבהירה מדוע כיום גוברת הדאגה לגבי טכנולוגיית דיפ-פייק (Deepfake) מתוחכמת, שמאפשר ייצור של תמונות וסרטונים שלפחות למראית עין נראים אותנטיים. נראה כי חלפו הימים של עבודות פוטושופ גרועות ומיילים באנגלית רצוצה מנסיכים ניגרים. כלי ה-GenAI הפכו לזמינים לכל, והם מאפשרים לגורמים מרושעים להפיק תרגילי עוקץ והונאה רבי עוצמה ומשכנעים בהרבה, שעלולים להוליך שולל אפילו אנשים סקפטיים במיוחד. אם כי סביר שג'ונג אינה נמנית על אלו.
אז רק זכרו שאם 'אילון מאסק', או כל מפורסם אחר, שולח לכם הודעות פרטיות, מציע לכם כמה עצות פיננסיות ומתישהו מבקש מכם את כספכם – כנראה שעדיף לא לשלוח לו את כל חסכונות החיים שלכם ובעצם אפילו לא שקל בודד. זה הזמן והעידן להיות ספקנים כברירת מחדל, ואם אתם מחפשים אהבה באינטרנט, על אחת כמה וכמה.
25/04/24 12:03
23.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית השבבים האמריקנית אנבידיה (NVIDIA) ממשיכה במסע הרכישות המרשים שלה בארץ, כשהיום (ה') היא הודיעה על רכישה נוספת בתוך פחות מיממה – הפעם של הסטארט-אפ Deci.ai.
פרטי העסקה לא פורסמו, אך ההערכות הן ששוויה במקרה זה נמוך מ-700 מיליון הדולרים שהחברה שילמה, שוב לפי הערכות, עבור רכישת Run.ai אתמול.
העסקה החדשה עם Deci.ai מציינת צעד משמעותי נוסף בהתמקדות המתעצמת של אנבידיה בתחום הבינה המלאכותית, שהפך כיודע לתחום הטק הדומיננטי בעולם כיום.
מה עושה Deci.ai ואיך זה קשור למומחיות של Run.ai?
הנרכשת הישראלית – אשר הוקמה ב-2019 על ידי פרופ' רן אל-יניב, מומחה ל-AI מהטכניון; ד"ר יונתן גייפמן ויונתן אליעל וגייסה עד כה כ-55 מיליון ד' – פיתחה פלטפורמה חדשנית המאפשרת שיפור משמעותי בביצועים וביעילות של אלגוריתמי בינה מלאכותית. הפלטפורמה פועלת על ידי אופטימיזציה של מודלים של למידת מכונה עבור חומרה ספציפית, תוך התחשבות במגוון משתנים כמו סוג המשימה, דרישות הדיוק, מהירות החישוב וזמינות החומרה.
גייפמן מכהן כמנכ"לה, פרופ' אל-יניב כמדען הראשי של החברה – השניים הכירו בטכניון וכיהנו כחוקרי AI בגוגל – ואליעל הוא סמנכ"ל התפעול.
גם Run.ai, שעל רכישתה למדנו אתמול, מתמחה, כאמור, בתחום ה-AI. הבעלות החדשה על Run.ai מספקת לאנבידיה את הגישה אל הטכנולוגיה פורצת הדרך שלה, המאפשרת הפעלה של מודלים גדולים של שפה (LLMs) גם על גבי חומרה פחות חזקה. החברה הישראלית פיתחה תוכנה המאפשרת "קיצוץ" של מודלים אלו, תוך שמירה על רמת הדיוק הגבוהה שלהם.
Run:ai הוקמה בשנת 2018 והשיקה את המוצר הראשון שלה בשנת 2020. המייסדים שלה, עמרי גלר המנכ"ל ורונן דר, סמנכ"ל הטכנולוגיה, נפגשו באוניברסיטת תל אביב תוך כדי עבודה על התואר השני והשלישי שלהם. לקוחותיה של Run:ai כוללים כמה מהארגונים הגדולים ביותר בעולם, המשתמשים בפלטפורמה שלה כדי לנהל מחשבי על מבוססי GPU בקנה מידה של דאטה סנטר.
"Run:ai עובדת בשיתוף פעולה קרוב עם אנבידיה מאז 2020, ואנחנו חולקים חזון משותף לתמיכה בלקוחות שלנו, כך שיוכלו לנצל באופן הטוב ביותר את התשתית שלה", אמר גלר, המנכ"ל והמייסד המשותף של Run:ai. "אנחנו מתרגשים להצטרף ל-אנבידיה ומחכים בקוצר רוח להמשיך את המסע שלנו יחד".
ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ"ל אנבידיה תועד על ידי העיתונאי דרור גלוברמן כשהוא "בא להסתחבק: עם החברה הישראלית שלפי השמועות הוא עומד לרכוש במאות מיליוני דולרים". הסרטון של המפגש עלה לחשבון האינסטגרם של גלוברמן. View this post on Instagram
A post shared by Dror Globerman (@drorgloberman) שתי הרכישות האחרונות מדגישות את האסטרטגיה הברורה של אנבידיה להתעצם בתחום הבינה המלאכותית – החברה שואפת לספק פתרונות מקצה לקצה עבור פיתוח ופריסה של יישומי AI, החל מחומרה ועד לתוכנה. רכישות אלו מחזקות משמעותית את היצע המוצרים של הענקית מסנטה קלרה בתחום הלוהט הזה, ומאפשרות לה להציע ללקוחותיה פתרונות מתקדמים וייחודיים עוד יותר.
הרכישות הן גם בשורה משמחת ואף מרוממת רוח עבור תעשיית ההיי-טק הישראלית, שנדמה היה שנמצאת בתקופת שפל בשנה האחרונה, והן מחזקות את מעמדה של ישראל כמרכז חדשנות גלובלי בתחום הבינה המלאכותית.
25/04/24 15:26
19.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נאייקס (Nayax) – חברת פינטק ישראלית גלובלית, שפיתחה פלטפורמת מסחר ותשלומים גלובלית, שנועדה לסייע לקמעונאים להרחיב את עסקיהם – הכריזה היום (ה') על כינון שותפות עם DKV Mobility.
הפעילות המשותפת של החברות עתידה להרחיב את תשתית התשלומים של נאייקס ברחבי אירופה. בהתאם להסכם, כרטיסי הדלק של DKV Mobility יתקבלו במסופי התשלום של נאייקס החל מהמחצית השנייה של 2024.
מציעה פתרונות תשלום חכמים למכונות אוטומטיות. נאייקס. צילום: יח"צ
כרטיסי התדלוק של DKV יפעלו במסופי התשלום של נאייקס
DKV Mobility היא פלטפורמת ה-B2B העוסקת בתשלומים ובפתרונות בדרכים ומציעה גישה לרשת אוטונומית הגדולה ביותר לאנרגיה באירופה, הכוללת 66 אלף תחנות דלק ו-666 אלף תחנות טעינה ציבוריות וחצי ציבוריות לרכב חשמלי (EV). במסגרת השותפות ניתן יהיה להשתמש בכרטיסי הדלק DKV בכעשרת אלפים אתרי שטיפת מכוניות ברחבי אירופה, שבהם כבר מותקנים מסופי VPOS Touch ו-Onyx Payment של נאייקס.
"השותפות של נאייקס עם DKV Mobility היא צעד חשוב עבורנו בהרחבת ההיצע שלנו בשוק האנרגיה", אמר יאיר נחמד, מנכ"ל נאייקס. "נהגים שישתמשו בכרטיסי התדלוק של DKV במסופי התשלום של נאייקס ברחבי אירופה יוכלו להנות מחווית תשלום משופרת, כחלק מהרחבה משמעותית של היכולות של נאייקס ברחבי אירופה".
"שיתוף הפעולה עם נאייקס מאפשר לנו לקבל בברכה שותפים חדשים לרשת שלנו, על ידי שימוש בתשתית התשלומים הקיימת של נאייקס ללא צורך בהשקעה נוספת", אומר סוון מהרינגר, מנהל אנרגיה ושירותי רכב ב-DKV Mobility.
25/04/24 13:33
14.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
צ'ק פוינט (Check Point) פרסמה היום (ה') את התוצאות העסקיות שלה לרבעון הראשון של שנת 2024 – עם גידול חד-ספרתי בהכנסות, אך ירידה ברווח התפעולי והנקי.
מהדו"חות ניתן ללמוד כי בשלושת חודשי הרבעון הראשון ההוצאות הכלליות של צ'ק פוינט גדלו ב-10.01%, ל-404.9 מיליון דולר – עלייה של 38.5 מיליון דולר. ההכנסות גדלו פחות, ב-32.6 מיליון, ל-598.8 מיליון דולר – עלייה של 5.76%.
מתוך עלייה כללית זו, ההכנסות ממכירת מוצרים ורישיונות קטנו ב-7.12%, ל-100.3 מיליון דולר. ההכנסות ממכירות מוצרי אבטחה ומינויים גדלו ב-15.43%, ל-264.4 מיליון דולר. וההכנסות ממכירת עדכונים ותחזוקה גדלו ב-2.72%, ל-235.1 מיליון.
בנוסף, ההוצאות הגולמיות הרבעוניות גדלו ב-4.71%, ל-70.9 מיליון ד', ואילו ההכנסות הגולמיות גדלו ב-5.98%, ל-527.9 מיליון. החברה רשמה גם רווח גולמי שולי של 88.15%, לעומת 87.97% ברבעון המקביל אשתקד.
במהלך הרבעון ההוצאות התפעוליות גדלו ב-10.51% ואילו רווח התפעוליות פחת ב-2.95%, ל-193.9 מיליון ד'.
הכנסות המימון הרבעוניות גדלו ב-18.32%, ל-22.6 מיליון דולר. חבות המס הרבעוני פחתה ב-6.32%. בצד כל אלו, הרווח הנקי רשם ירידה זעומה של 0.11%, ל-183.9 מיליון, והרווח הנקי למנייה בסיסי גדל ב-6.5%, ל-1.64 דולר. הרווח הנקי למניה מדולל גדל ב-9.5 – ל-1.6 דולר.
תוסיף כלים מתקדמים לשירותיה. צ'ק פוינט.
בעקבות פרסום התוצאות אמר גיל שויד, מנכ"ל החברה ומייסדה: "הרבעון הראשון הניב תוצאות מצוינות, עם הכנסות ורווח למנייה בקצה העליון של התחזיות שלנו. סיפקנו צמיחה דו-ספרתית חזקה בהסכמי Infinity Platform, המהווים כעת למעלה מ-13% מסך ההכנסות. ההכנסות החוזרות והמצטברות שלנו מייצגות כעת 83 אחוז מסך ההכנסות".
שויד הוסיף ועידכן כי "הצגנו את Quantum Force, קו חדש של שערי אבטחה המעצים ארגונים מכל הגדלים, עם טכנולוגיית חומת האש מהדור הבא. בנוסף, השקנו טכנולוגיות חדשות כולל Harmony SaaS, המגן על פלטפורמות ונתונים של SaaS, ו-Infinity AI Copilot – עוזר אבטחה המופעל על ידי בינה מלאכותית, המשפר את יעילות האבטחה בארגונים".
25/04/24 14:56
14.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סנופלייק (Snowflake) – חברה בינלאומית המספקת שירותי אחסון נתונים בענן – הודיעה אתמול (ד') על השקת 'ארקטיק' (Arctic) – מודל שפה גדול משלה הממוקד בלקוחות ארגוניים.
החברה, שבסיסה בבוזמן שבמונטנה, ארה"ב, החליטה להצטרף גם היא ל"חגיגת" הבינה המלאכותית היוצרת העכשווית, עם ההשקה של השירות החדשני שבבסיסו טכנולוגיה המצטיירת כבר כמשנת-משחק עבור עסקים רבים, במיוחד אלה אשר להם צורכי נתונים מורכבים.
על פי הכרזת החברה בפוסט בבלוג שלה, מדובר במודל השפה הגדול "הטוב ביותר עבור AI ארגוני – אינטליגנטי באופן יעיל ופתוח באמת".
כלי ה-AI היצירתי החדש מתואר על ידי סנופלייק כ"עסקי" וכמותאם ל"עומסי עבודה ארגוניים", והוא מוצע בחינם לשימוש מחקרי ומסחרי.
התמקדות בצרכים עסקיים בעולם האמיתי היא הייעוד המרכזי של הכלי, כך לדברי בריס גולטקין, ראש תחום הבינה המלאכותית בסנופלייק. "ארקטיק LLM נותן מענה לצרכים ספציפיים במגזר הארגוני", אמר גולטקין ל-TechCrunch. "הוא מתרחק מיישומי AI גנריים, כמו חיבור שירה, כדי להתמקד באתגרים מוכווני ארגון, כגון פיתוח טייסי SQL וצ'טבוטים באיכות גבוהה".
הוכיחה הצלחה בנתוני הביצועים של 'ארקטיק'. סנופלייק. צילום: סנופלייק
מה יגרום לארקטיק לבלוט בזירת ה-GenAI?
לפי צוות מחקר ה-AI של החברה, מה שמאפיין את 'ארקטיק' ויבליט אותו על פני מודלי השפה ה"וותיקים" שכבר פעילים בשוק, טמון בארכיטקטורת 'תערובת למומחים' (MoE – ר"ת Mixture-of-Experts) שלה, המאפשרת ל'ארקטיק' להציג ביצועים ברמה הגבוהה ביותר, תוך שהוא דורש פחות משאבים בהשוואה ל-LLMs האחרים. "ארקטיק ממנף מספר רב של פרמטרים ומומחיות רבה כדי להגדיל את קיבולת המודל," הוסבר בפוסט של החברה.
סנופלייק, אשר לה יותר מ-5,000 לקוחותיה ברחבי העולם, היא שחקן מרכזי בתחום אחסון הנתונים בענן. מוצר הליבה שלה מאפשר לעסקים לרכז את נתוניהם, מה שמקל על ניתוח וניצול שלהם. נראה כי 'ארקטיק' יוכל לספק התרחבות טבעית למיקוד זה.
כדאי לשים לב להדגשת המונח "פתיחות" בדברי החברה – משום שזו עוד נקודה בולטת בנוגע ל'ארקטיק', לפחות באופן תיאורתי, כשהכוונה היא שהכלי, שיהיה זמין תחילה בפלטפורמת Cortex של סנופלייק, יהיה בסופו של דבר נגיש גם בשירותי AWS. גמישות זו עתידה לאפשר לעסקים לבחור את הסביבה המתאימה ביותר לצרכיהם.
החברה גם הזכירה שיתופי פעולה שלה עם אנבידיה ומיקרוסופט, המבטיחים לדבריה, אופטימיזציה ונגישות נוספת עבור 'ארקטיק'. בפוסט אמנם אין אזכור מפורש להתקדמות המדויקת שיביאו שיתופי הפעולה הללו, אך הדגשת שותפויות עם מובילות בתעשייה כמו אנבידיה, הידועה במעבדי ה-GPU החזקים שלה, ו-מיקרוסופט, שהיא שחקנית דומיננטית בתחום מחשוב הענן, רומזת כי סנופלייק מצפה ששיתופי הפעולה ישפרו את הביצועים של 'ארקטיק' ועשויים להתרחב בעתיד, לתועלת המשתמשים.
צוין עם זאת ש-'ארקטיק' לא עוסקת רק במחשוב הענן ובנתונים המאוחסנים בו. סנופלייק ממצבת את ה-LLM שלה גם כמתחרה לכלי AI יצירתיים קיימים, כמו ChatGPT ו-Copilot. "ארקטיק כבר עלה על דגמי הקוד הפתוח של Mistral AI בעיבוד שפות וקידוד", טענה החברה בפוסט, בו הזכירה גם את פוטנציאל היעילות הגבוהה של המודל במשימות כמו כתיבת תוכן יצירתי מסוגים שונים כמו גם בקידוד.
בנוגע לזמינותו של 'ארקטיק' – החדשות הטובות הן שהדגם זמין כבר כעת, אם כי הגישה הראשונית אליו תהיה דרך פלטפורמת Cortex של סנופלייק. בפוסט אין אזכור ספציפי לזמינות אזורית מוגבלת או מסוימת, כך שניתן להניח שלעסקים ישראליים תהיה גישה פתוחה לכלי כבר כחלק מההשקה העולמית שלו. בנוגע למודל במתכונת פריים בתשלום, טרם פורסמו פרטים אם תהיה כזו, ואם כן – מה יהיה התמחור שלה.