זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/09/21 09:54
70% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל ערכה אתמול (ג') בערב את אירוע הסתיו המסורתי שלה, זו השנה השנייה באופן מקוון, והציגה בו את הסידרה החדשה של ה-iPhone 13, לצד דגמי iPad חדשים והדור החדש של ה-Apple Watch. הם לא מביאים בשורה מהפכנית, ועיקר השיפורים שהוצגו השנה הם ביכולות העיבוד והצילום.
iPhone 13 – מערך צילם משופר
דגמי ה-iPhone 13 שהושקו הם הדגם הרגיל, דגם מיני, דגם הפרו ודגם הפרו פלוס. שני הדגמים הראשונים הם בגודלי מסך של 6.1 אינץ' ו-5.4 אינץ', בהתאמה, שהמגרעת בראשם קטנה ב-20%, והם כוללים מערך צילום כפול. בנוסף, הם מצוידים במעבד A15 חדש, ובמעבד גרפי מתקדם יותר, והשיפורים בהם כוללים מערך צילום משופר עם מצב סינמה וטכנולוגיית ייצוב חיישן ש"זלגה" אליהם ממכשירי הפרו, מסך מתקדם יותר מבחינת צריכת האנרגיה, תמיכה בקישוריות דור 5 וגם חיי סוללה ארוכים יותר ב-1.5 שעות בדגם המיני, ו-2.5 שעות בדגם הרגיל. מחיריהם של המכשירים עומדים על החל מ-699 דולר לדגם המיני והחל מ-799 לדגם הרגיל, כשאפל הוסיפה השנה גם דגם עם נפח אחסון של 512 מגה-בייט.
המכשירים החדשים מציעים מגוון צבעים: כחול, ורוד, חצות, אדום ואור כוכבים. ניתן להזמינם החל מיום ו' הקרוב, והם יגיעו למדפים שבוע לאחר מכן, ב-24 בספטמבר.
דגמי הפרו והפרו מקס, היקרים יותר, כוללים גם הם את מעבד ה-A15 החדש ומסך סופר Retina עם קצב רענון של 120 הרץ, המשתנה לפי התוכן המוצג על המסך, שגודלו 6.1 אינץ' ו-6.7 אינץ', בהתאמה. גם בהם צומצמה המגרעת שבראש המסך ב-20%. הדגמים החדשים כוללים מערך צילום משולש, המורכב מחיישן טלפוטו עם זום אופטי X3, חיישן רחב וחיישן נוסף אולטרה-רחב – שהוטמע בהם שדרוג משמעותי, המתבטא גם בצילום לילה "הטוב ביותר אי פעם", לפי אפל. בנוסף, הוטמעו במערך שיפורים במצבי הצילום עם אוטו-פוקוס חדש, או שינוי בהגדרות הצבע. לצילום הווידיאו נוסף מצב סינמטי המאפשר לשנות את המיקוד גם לאחר הצילום.
iPhone13 Pro בצבע כחול חדש. צילום: אפל
גם מכשירי הפרו זוכים לחיי סוללה ארוכים יותר עם תוספת של 1.5 שעות בדגם הפרו, ו-2.5 שעות בדגם הפרו מקס, ולראשונה מציעים גם נפח אחסון של 1 טרה-בייט. נוסף לצבעים גרפיט, זהב וכסף, הוסיפה אפל צבע חדש למגוון – כחול סיירה. מחיריהם דומים לאלה של קודמיהם בהשקה, כלומר החל מ-999 דולר לפרו, והחל מ-1,099 לפרו מקס, ושניהם יגיעו למדפים ב-24 בספטמבר, כמו אחיהם הזולים יותר.
iPad – התמקדות בשיפורים בדגם המיני
בגזרת משפחת ה-iPad הוצג הדור התשיעי של הטאבלט, שיצויד במעבד A13 של אפל, ובטכנולוגיית True one שמתאימה את תצוגת המסך לתאורה בסביבה. המצלמה הקדמית שודרגה עם חיישן של 12 מגה-פיקסל ועדשה רחבה, שנוספו לה תכונות כמו מעקב אחר המצולמים בצילום וידיאו. אפל הוסיפה גם גירסה של 256 גיגה-בייט אחסון, כשהאחסון המינימלי הוכפל ל-64 גיגה-בייט. מחירו: החל מ-329 דולר, הוא מוצע בצבעי אפור חלל וכס והוא יגיע למדפים בשבוע הבא.
iPad מיני משודרג. צילום: אפל
עוד הציגה אפל iPad מיני חדש, דור שישי, שזכה לשינויים משמעותייים יותר הן בעיצוב והן בתכונות. הוא כולל את מעבד A15 החדש והמהיר יותר, מסך Liquid Retina שגדל ל-8.3 אינץ', שוליו הוצרו ודוקקו וכפתורי ההפעלה עברו לחלקו העליון. הוא תומך, כמובן, ב-Apple Pencil, וחיבור ה-Lightning הוחלף לראשונה, בחיבור USB-C. המיני מוצע גם עם קישוריות דור 5, ומערך צילום אחורי בן 12 מגה-פיקסל, התומך בהקלטת 4K, כשהמצלמה הקדמית בת 12 מגה-פיקסל תומכת גם כאן במעקב אחר המצולמים בווידיאו. בנוסף, שודרגה מערכת הרמקולים שלו. מחירו: החל מ-449 דולר, והוא זמין בצבעים סגול, ורוד חלל ואפור חלל, החל מהשבוע הבא.
Apple Watch – מעט גדול יותר
הדור השביעי של ה-Apple Watch מציע מסכים מעט גדולים יותר הן בשל הגדלתם הפיזית והן בשל צמצום המסגרת, והם מגיעים כעת בגדלים של 41 ו-45 מ"מ. בהתאם – מערכת ההפעלה הבאה שלהם, WatchOS 8, הותאמה לגדלים החדשים ומאפשרת לצפות בהם ביותר טקסט. גם מהירות הטעינה שודרגה, עם מטען הכולל חיבור USB-C, וחיי הסוללה נשארו על 18 שעות. מחירם – החל מ-399 דולר, והם מוצעים במגוון צבעים: חצות, אור כוכבים, ירוק, כחול ואדום. זמינותם, לפי אפל – בהמשך הסתיו.
Apple Watch Series 7. צילום: אפל
15/09/21 10:01
30% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"לרוע המזל, טרור וסייבר מתחילים לגלות אחד את האחר. בעולם של היום כולנו הרבה יותר פגיעים, במיוחד המדינות והחברות המפותחות, שהכלכלה שלהן מתבססת על האינטרנט, והכל מחובר ומקושר. בחברה של היום די בנקודת תורפה אחת בשביל לגרום נזק משמעותי". דברים אלו אמר יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי, בכנס של המכון למדיניות טרור, שנערך באוניברסיטת רייכמן בהרצליה.
אונא אמר, כי בשנתיים האחרונות מתקפות הסייבר התגברו משמעותית: "התפרצות מגיפת הקורונה והמעבר לעבודה מהבית הביאו להתרחבות משטח התקיפה, זהו חלומו של כל האקר", אמר אונא, והוסיף, "הוסיפו לזה את מאות מיליוני הצעירים שבבת אחת עברו ללמוד מהבית ונמצאים לבד, ודמיינו שאפילו רק 3% מהם גולשים לצד האפל של הרשת, כי הם מוצאים בזה אדרנלין, כיף או פוטנציאל להרוויח, ויש לנו עשרות אלפי תוקפים חדשים".
אונא התייחס למתקפת הסייבר של הכלא באיראן באחרונה, ובמסגרתה הופצו סרטוני זוועות מתוך הכלא, המציגים את היחס למתנגדי משטר בכלא ואמר, כי "ההשפעות של הפריצה לא היו פיננסיות, לא הייתה שם כופרה ולא ניסו ליצור נזק פיזי כמו שראינו במקרים אחרים בעולם". אונא הסביר, כי במקרה הזה מטרת הפריצה הייתה תודעה והשפעה. "במקרה הזה ראינו ניסיון לגרום לשינוי ההתנהגות הרעה, בלשון המעטה, של המשטר".
על קלות השימוש בנשק הסייבר על ידי טרוריסטים אמר: "במשך מיליוני שנים של ההיסטוריה האנושית הייתה משוואה פשוטה: כלי נשק פשוטים עלולים לגרום נזק קל. כך, חיצים וחרבות יכולים להרוג מספר קטן של אנשים. בשביל להרוס עיר צריך נשק מתוחכם מאוד, כגון נשק גרעיני, ובשביל זה צריך להשקיע מהנדסים, פיזיקאים, העשרה וכו'. כעת, הסייבר הוא הנשק הפשוט ביותר – אותיות ומספרים יכולים לגרום לנזק גדול פי עשרה או פי מאה, כי באמצעותם אפשר להשבית תחנת כוח, לשנות מסלול מטוס וכו'. את חוסר הסימטריה הבינו הטרוריסטים וארגוני הטרור, והם משקיעים בזה מאמצים. זה הרבה יותר משתלם מבחינה כלכלית כדי להשיג אפקט גדול".
בפאנל שאותו הנחה אונא השתתף גם מוחמד אחמד קווייט, ראש מערך הסייבר באיחוד האמירויות. הוא אמר, כי המציאות היום היא, שמדינה לא יכולה להתמודד לבדה עם איומי סייבר, ולכן יש צורך בשיתוף פעולה גלובלי בין כל המדינות כדי לחלוק מידע ולסייע זו לזו. "אנו רואים את תפקידנו לסייע למדינות השכנות לנו להתמודד עם הטרור, אבל לשם כך אנו זקוקים לשיתופי פעולה מצידן. זה לא פשוט. אנו עובדים על זה".
גם נציג האינטרפול, קרייג ג'ונס, שלקח חלק בדיון, אמר, כי האינטרפול מבסס את פעילותו על שיתופי פעולה גלובליים ומסייע למדינות השונות. לדבריו, יש צורך במסגרת דומה של שיתופי פעולה במאבק נגד התקפות סייבר וטרור".