זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/05/20 10:09
50% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שווייץ החלה בפיילוט של אפליקציית מעקב מגע של Covid-19 המבוססת על הפיתוח המשותף של אפל וגוגל. לפי פרסום של רשת האוניברסיטאות EPFL השווייצרית, אפליקציית SwissCovid היא הראשונה בעולם שעושה שימוש במודל שפותח על ידי שתי ענקיות הטכנולוגיה, במאמץ משותף להילחם בהתפשטות המגיפה.
אפליקציית SwissCovid משתמשת ב-Bluetooth להעברת מפתחות בין מכשירי טלפון. אם משתמש מסוים נמצא חיובי בבדיקת הנגיף, הוא מדווח זאת לאפליקציה, שתתריע בפני משתמשים אחרים כאשר הם מגיעים לקרבה של פחות משני מטרים לאותו אדם למשך של 15 דקות.
עובדי EPFL, המכון הטכנולוגי של ציריך (ETH), הצבא וכמה בתי חולים וסוכנויות ממשלתיות יהיו הראשונים להשתמש באפליקציה. הניסוי מתוכנן להתקיים במשך כמה שבועות, שבמהלכם יצטרך הפרלמנט השווייצרי לשנות ולהתאים את החוק הנוגע למגיפות כדי לאפשר את השקת האפליקציה ברחבי שווייץ כולה באמצע יוני.
[caption id="attachment_316547" align="alignnone" width="600"] כך עובדת האפליקציה. צילום: ETH[/caption]
אפל וגוגל חברו בשיתוף פעולה ופיתחו מערכת למעקב מגע שהופצה לציבור בשבוע שעבר. המערכת תואמת עם מערכת iOS 13.5 ועם מכשירי אנדרואיד בגירסה 6 ומעלה. המערכת עושה שימוש בגישה מבוזרת, שבמסגרתה פעולות חשובות של המכשיר מבוצעות במכשיר עצמו ולא בשרת מרכזי, מתוך כוונה להגן על פרטיות המשתמשים.
גוגל ואפל הודיעו כי 22 מדינות בעולם, לצד כמה מדינות בארה"ב, כבר הודיעו כי הן מתכננות לבנות אפליקציות המבוססות על הפיתוח שלהן.
28/05/20 08:05
31.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הלואו קוסט הבריטית איזיג'ט, שפרטי 9 מיליון לקוחותיה דלפו בשבוע שעבר, קיבלה תביעה בסך 18 מיליון ליש"ט, משמע פיצוי של 2,000 דולר לכל לקוח שפרטיו נפרצו.
את התביעה לבית המשפט העליון בלונדון הגישה שלשום (ג') פירמת עורכי הדין PGMBM, הידועה בשיטת העבודה שלה "שלם לנו רק אם תזכה". אם כך יקרה, היא תיקח לעצמה נתח צנוע בסך 4.5 מיליון ליש"ט.
טום גודהד, מנהל-שותף בפירמה, אמר, כי "מדובר בהפרת נתונים מונומנטלית וכישלון נורא של מי שנושא באחריות כלפי לקוחות החברה, אשר הושפעו באופן עמוק מהפריצה. מדובר במידע אישי שאנו סומכים על החברות שאנו נותנים להם אותו, ולקוחות מצפים בצדק כי הן יעשו כל מאמץ כדי להגן על פרטיותנו".
פירמת עורכי הדין הקימה אתר לתביעה הקיבוצית והודיעה, כי תגבה מכל מי שיתבע 30% מהסכום שבו יזכה. הדיונים במשפט צפויים להתחיל למשך תקופה של עד עוד שנתיים, הודיעה הפירמה.
נכון להשבוע, לא ידוע שההאקרים עשו שימוש בפרטי המידע שנגנבו. לכן, ציינו משקיפים בממלכה, כי בהחלט ייתכן שהפרטים שנגנבו – נגנבו בפריצות קודמות, וכל שנעשה הוא שימוש מסחרי בפרטי המידע הגנובים ברשת האפלה. זאת, לטובת ביצוע הונאות פישינג עתידיות, לאחר "טיפול" בנתונים והתאמתם להונאות עתידיות.
בשבוע שעבר איזיג'ט הודיעה כי מתקפת סייבר "מתוחכמת ברמה גבוהה" שפגעה בה הניבה לתוקפים גישה לפרטים האישיים של תשעה מיליון מלקוחותיה. בהודעתה לבורסה, חברת הלואו קוסט הבריטית מסרה, כי מתוך תשעה מיליון הלקוחות, פרטי כרטיסי האשראי של 2,208 מהם נגנבו, וכי לא נחשפו פרטי דרכונים.
על פי איזיג'ט, התוקפים השיגו גישה לרשימת כתובות מייל ופרטי נסיעות, והדבר ישפיע על הלקוחות שלה. החברה עדכנה את הלקוחות שפרטי כרטיסי האשראי שלהם נגנבו, ואת שאר לקוחות החברה שייתכן שהפריצה תשפיע עליהם היא עדכנה השבוע.
איזיג'ט לא מסרה פרטים על הפריצה, אך ציינה כי היא סגרה את הגישה הלא מורשית לנתונים. החברה דיווחה על אירוע הסייבר ל-ICO, המרכז הבריטי הלאומי להגנת הסייבר, כמו גם לרגולטור בממלכה. המרכז המליץ לה ליצור קשר עם כלל לקוחותיה, על מנת להתריע בפניהם ממתקפות פישינג עתידיות ומהונאות אלקטרוניות אחרות.
בעיתונות הבריטית דווח, כי מדובר באחת מהפריצות הגדולות במדינה, שתשפיע על ארגונים רבים במשק של הממלכה. עוד צוין, כי הקנס שסביר שאיזיג'ט תיאלץ לשלם בשל האירוע יפגע בה באופן חמור, בהינתן העובדה שהיא חדלה כמעט לחלוטין מלהפעיל קווי טיסות בשל משבר הקורונה (כולל לישראל וממנה) – מה שהביא לכך שהיא מצויה במשבר פיננסי, כמו כל ענף התעופה בעולם.
זה אינו הקנס הראשון על חברת תעופה בריטית: בריטיש איירווייז שילמה קנס של 183 מיליון ליש"ט ביולי 2019, לאחר שהאקרים גנבו פרטים אישיים של חצי מיליון מלקוחותיה. גם את התביעה הזאת הובילה אותה פירמת עורכי דין.
בלא קשר לתביעה, איזיג'ט צפויה להיקנס בשל תקנות ה-GDPR, הרגולציה של האיחוד האירופי לתחום הגנת הפרטיות, שנכנסו לתוקף בשנה שעברה. למרות הברקזיט, החברות הבריטיות עדיין כפופות לתקנות אלה.
לא התקבלה תגובת החברה לתביעה נגדה.
28/05/20 11:13
18.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, ששימש כיו"ר הדירקטוריון מאז 2015, ביקש שלא להעמיד את עצמו לבחירה מחודשת באסיפת בעלי המניות הקרובה. במקומו ימונה לתפקיד היו"ר סגנו, ג'רי אונגרמן.
אונגרמן משמש כסגן יו"ר הדירקטוריון מאז 2005. בין השנים 2001-2005 הוא שימש כנשיא צ'ק פוינט ולפני כן כסגן נשיא בכיר. לפני הצטרפותו לצ'ק פוינט אונגרמן מילא שורת תפקידי ניהול בכירים בהיטאצ'י ובחברות נוספות.
לפני כמה שבועות הודיע נכט גם על פרישתו מן הבנק הדיגיטלי ועל מכירת מניותיו לפרופ' אמנון שעשוע.
יש לציין שנכט הוא משקיע סדרתי ובעל קרן ההשקעות AIHT, שמשקיעה את כספה בחברות ביומד. כך, ביולי האחרון הודיעה הקרן על השקעה של 16.67 מיליון דולר בביונדווקס – חברה שמפתחת חיסון לשפעת. קרן נוספת בבעלותו של נכט, שגם היא משקיעה בטכנולוגיות לעולם הרפואה, היא aMoon. במרץ אשתקד פורסם כי הקרן השלימה גיוס בסך 660 מיליון דולר.
בסוף מרס פורסם גם, כי נכט רתם צוות קטן של יוצאי תלפיות כדי למצוא תוך זמן קצר דרך לייצור המוני של מכונות הנשמה.
עזיבתו של נכט מתיישבת עם הצהרתו בעת שפרט מן הבנק הדיגיטלי, כי רצונו "להתרכז אישית וניהולית בפרויקטים חדשים בתחומי הבריאות והביומד".
עזיבתו של נכט מתיישבת עם הצהרתו בעת שפרש מן הבנק הדיגיטלי, כי רצונו "להתרכז אישית וניהולית בפרויקטים חדשים בתחומי הבריאות והביומד".
"27 שנים לאחר שהייתי שותף להקמת צ'ק פוינט, אני מסיים את תפקידי כיו"ר הדירקטוריון עם גאווה גדולה וביטחון רב בחברה ובתרומתה הקריטית לשותפיה וללקוחותיה ברחבי העולם", ציין נכט בהודעת החברה. "העולם ממשיך להיות יותר מחובר ותלוי בפלטפורמות דיגיטליות, והצורך בהגנת סייבר מקיפה וראויה לאמון - חשוב מאי פעם".
גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט וממקימיה, ציין, כי "מאז הקמת צ'ק פוינט ב-1993, מריוס היה לאחד מהאבות המייסדים של תעשיית ההיי טק הישראלית. אני בטוח שהוא ישיג את אותה רמת הצלחה גם ביוזמות החדשות שלו בתחום הבריאות. בשם כולנו בצ'ק פוינט, אני מבקש להודות למריוס על תרומתו האדירה לצ'ק פוינט ולכלכלה הישראלית כולה. לדירקטוריון החברה תפקיד מכריע בהצלחה הגלובלית שלנו ואנו בטוחים שהוא ימשיך בכך גם תחת הובלתו של ג'רי".
בתוך כך, החברה הודיעה גם כי חבר הדירקטוריון, גיא גכט, ימונה ל-Lead Independent Director. גיא גכט משמש כחבר דירקטוריון צ'ק פוינט מאז 2006. הוא חבר בוועדות הביקורת והתגמול. הוא היה מנכ"ל חברת EFI, וב-2019 הצטרף לדירקטוריון לוג'יטק.