זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/03/20 13:29
7.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
באמזון שירותי משלוחי הפריים ומשלוחי מוצרי הצריכה הביתיים הבסיסיים, כולל מוצרי מזון, עומדים בפני עיכובים וחוסר, עקב ביקוש גואה מטעם לקוחות בשל התפרצות מגיפת הקורונה העולמית. לפי העדכון של החברה, מגדולות הקמעונאים בעולם כיום, ניתן ללמוד בעיקר כי האתגרים הלוגיסטיים שנערמים לפתחה הולכים וגדלים.
בפוסט שפרסמה החברה הבינלאומית מסיאטל בבלוג שלה ביום ו', הזהירה ענקית המסחר האלקטרוני כי פריטי משק הבית הפופולאריים הבסיסיים מתחילים להצטמצם משמעותית במחסניה, וכי כמעט כל הפריטים והמותגים הפופולריים בקטגוריית "מוצרי צריכה" כבר לא במלאי.
הודעה שפרסמה אמזון בראש האתר שלה בסוף השבוע עדכנה את הלקוחות: "מלאי ומשלוחים יכולים להיות לא זמינים באופן זמני, בגלל ביקוש מוגבר". החברה ביקשה מהקונים לבדוק את הזמינות לפני התשלום בקופה אונליין.
בפוסט הדגישה ענקית הקמעונאות אונליין כי לתפישתה תפקידה לשרת את הלקוחות ואת הקהילה במהלך תקופה זו הוא קריטי. אמזון ציינה כי היא מעוניינת להבטיח שהאנשים יוכלו להשיג את הפריטים שהם צריכים, כאשר הם זקוקים להם, אלא שלנוכח התפשטות וירוס הקורונה, ענקית המסחר האלקטרוני טוענת כי נצפית עלייה דרמטית במאסת האנשים הבוחרים לקנות מוצרים ברשת, ולפיכך, בטווח הקצר, יש לכך השפעה על האופן שבו היא משרתת את לקוחותיה.
אמזון הוסיפה והבטיחה בפוסט כי "אנו עובדים מסביב לשעון עם שותפינו למכירה, כדי להבטיח זמינות של כל המוצרים שלנו, ולקדם יכולת נוספת לספק את כל ההזמנות שלכם".
אמזון גם הבטיחה ללקוחות כי היא פועלת על מנת להבטיח שאף ספק לא ינצל את הדרישה העולה עקב הקורונה, ואת הביקוש הרב, כדי לעלות באופן מלאכותי את מחירי מוצרי הצריכה הבסיסיים. "אנו עוקבים אחר הפעילות בחנות שלנו ומסירים הצעות המפרות את המדיניות שלנו", ציינה אמזון.
האם אמזון תצא מהמשבר ברווח?
האתגרים הלוגיסטיים שהציבה מגיפת הקורונה בפני אמזון אכן גדולים - נכון לעכשיו אמזון משרתת למעלה מ-150 מיליון לקוחות מועדון הפריים שלה בכל רחבי העולם. אלו משלמים לה דמי מינוי על מנת לזכות בהנחות והטבות שונות וגם בשירות משלוחים מהיר במיוחד. עקב הביקוש העצום שבו נתקלה כעת, החברה הודיעה ללקוחות ששירותים כמו Prime Now ומשלוחי מוצרי המזון והמכולת Amazon Fresh יתעכבו בוודאות.
מלבד זאת, מרכזי ההגשמה של אמזון - השם שבו היא מכנה את מחסניה - כבר מתמודדים, ועוד יתמודדו ביתר שאת עם מחסור בנוכחות העובדים, בשל מי שנדרש לבידוד, או שחלה בנגיף.
[caption id="attachment_311544" align="alignnone" width="600"] סיכוי שהיא דווקא תגדיל את הרווחים? מגיפת הקורונה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
כשהחלה העלייה במקרי ההידבקות בנגיף הקורונה בארה"ב, ואחרי שבתחילת מרץ התגלה עובד שלקה בקורונה, אמזון ביקשה מהעובדים במשרדיה בסיאטל להישאר לעבוד בבתים, ואלו עדיין לא שבו לפעילות השגרתית, כך שגם במטה הראשי שלה, התומך בין השאר באתר ובכלל מערך השיווק, הביצועים ככל הנראה לא כפי שהם בשגרה.
לפיכך, ובהתחשב במשבר הכלכלי העולמי, מחיר המניה של אמזון קרס בכמעט 25% בחודש האחרון. נכון לסגירת המסחר ביום ו' האחרון, נסחרה מניית החברה בעלייה של 6%, ובמחיר של 1,785 דולר, ושווי השוק של הענקית עמד על 888 מיליארד דולר.
עסקים רבים נאבקים לשרוד כעת, כידוע, אולם אנליסטים מאמינים באמזון. באחרונה אמר אנליסט CNBC, ג'ים קרמר, כי אמזון יכולה לראות גידול פתאומי בביקוש עקב נגיף הקורונה והתפשטותו. בסופו של דבר, לפי ההערכות כל זה עשוי דווקא להשפיע לטובה על הכנסות החברה.
"רווחים לפני עובדים"
בתוך כך מדווח הביזנס אינסיידר היום (ב'), כי אמזון סירבה לסגור שני מחסנים שלה בספרד, למרות ששלושה עובדים בהם נבדקו ונמצאו חולים בקורונה. דיווח על כך התפרסם לראשונה באתר החדשות הספרדי La Información. עובד מחסן בספרד אישר את החדשות לאינסיידר.
[caption id="attachment_312581" align="alignnone" width="600"] מגיפת הקורונה מכה בספרד. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
ככל הידוע, במחסן בסן פרננדו, הממוקם מחוץ למדריד, ושבו מועסקים למעלה מ-3,000 עובדים, התגלו שני מקרים של הנגיף; ואילו במחסן שני, ממש מחוץ לברצלונה, התגלה המקרה הנוסף. הגורם אמר לאינסיידר כי ההנהלה פסלה את הסגירה של אחד מהמתקנים.
ההחלטה להשאיר את המחסנים פתוחים התקבלה בזעם בהתאחדות העובדים המקומית, ה-CCOO. לפי דובר האיגוד, בכוונת הארגון לנקוט בצעדים משפטיים נגד אמזון משום ש-"הם מציבים רווח כספי לפני בריאות העובדים". על פי הדיווח, לא רק שהפעילות בספרד לא עצרה על אף שהמדינה חווה כעת התפרצות עזה של הנגיף, אלא אמזון אף שוכרת עשרות עובדים זמניים חדשים לתגבר את מחסניה הספרדיים.
16/03/20 16:44
7.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המשק הישראלי נמצא בתקופה משברית ומעוררת דאגה, אבל חברה ישראלית אחת יכולה לחייך: צ'קמרקס מרמת גן, שעד כה הייתה שייכת לקרן אינסייט פרטנרס, נמכרה לקרן אחרת - הלמן אנד פרידמן, לפי שווי של 1.15 מיליארד דולר; כך פורסם היום (ב').
זוהי הרכישה בסכום הגבוה ביותר אי פעם של חברת אבטחת אפליקציות. עם זאת, לא מדובר ברכישת 100% ממניות החברה: אינסייט פרטנרס תישאר בעלת מניות מיעוט משמעותי בצ'קמרקס.
צ'קמרקס הוקמה ב־2006 במסגרת חממת ניות, שהייתה אז בבעלות האחים עופר ואודי אנג'ל. ב־2011 מכרה קבוצת עופר את החממה לאבי גולדסובל. קבוצת עופר שימרה את אחזקותיה בצ'קמרקס באמצעות חברת XT היי-טק, לשעבר עופר הייטק, והייתה בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה. אינסייט רכשה את השליטה בצ'קמרקס ב-2015, לפי שווי של 100 מיליון דולר - פחות מעשירית משוויה הנוכחי.
מייסד צ'קמרקס וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, מתי סימן, הוא יוצא יחידת סייבר צה"לית וכיהן בעברו כיועץ אבטחת מידע במשרד ראש הממשלה. מנכ"ל החברה הוא עמנואל בן זקן, שבעבר שימש בתפקידי ניהול פיתוח ב-EPI, שנמכרה למנטור גרפיקס, וב־ARC סמיקונדקטור.
החברה מציעה פתרון לאבטחת אפליקציות, והן המטה והן מרכז הפיתוח שלה נמצאים ברמת גן. יש לה 700 עובדים ויותר מ-1,400 לקוחות אנטרפרייז ב-70 מדינות. על לקוחותיה נמנים חמש מ-10 חברות התוכנה הגדולות בעולם, ארבעה מהבנקים הגדולים בארצות הברית, גופים ממשלתיים ורבות מחברות הפורצ'ן 500. בין השמות הללו ניתן למצוא את סאפ, סמסונג וסיילספורס.
לעומת שחקניות רבות בשוק אבטחת האפליקציות, שמתמקדות בשלב מסוים בתהליך פיתוח התוכנה (SDLC), הפלטפורמה האוטומטית של צ'קמרקס מגלה ומתריעה על פרצות אבטחה בתוכנה לאורך כל שלבי הפיתוח - כבר מכתיבת שורות הקוד הראשונות ועד לשלב הבדיקות. דבר זה חוסך משאבי זמן וכסף רבים לארגונים. הגישה של החברה מספקת לכל מפתח את הכלים לעבוד באופן מאובטח ולתקן את הקוד מפרצות אבטחה עוד מראשית התהליך, ומאפשר למנהלים להבין טוב יותר מה מצב האבטחה של התוכנה שבאחריותם.
"יותר ארגונים ממנפים את פיתוח התוכנה לטובת שינוי העסקים"
על פי ההודעה, העסקה "תחזק את הצמיחה המדהימה של החברה בזמן שבו אבטחת תוכנה מעולם לא הייתה קריטית יותר עבור ארגונים. צ'קמרקס מאפשרת לארגונים לספק תוכנה מאובטחת מהר יותר".
"הרכישה שלנו היא עדות ברורה לצוות הגלובלי של החברה, שהבטיח את עמדת ההובלה שלנו באבטחת התוכנה, כמו גם את התפקיד המשמעותי שיש לטכנולוגיה שלנו בתעשיית אבטחת המידע והגנת הסייבר", אמר בן זקן. "יותר ויותר ארגונים, הרבה יותר מאשר בעבר, ממנפים את פיתוח התוכנה שלהם לטובת שינוי עסקיהם. המנהלים מודעים כיום יותר מאי פעם לסיכונים המוגברים הנגרמים בשל תוכנה לא מאובטחת, שעלולה להיות חשופה ולהיפרץ. הם עושים זאת כדי להקטין את הסיכון, לקבל קוד מאובטח ולהטמיע את האבטחה בכל היבט של פיתוח התוכנה של החברות".
לדבריו, "הרכישה תוביל אותנו לעוד שלב במסע שאנחנו עורכים, בדרך למימוש החזון שלנו - תוכנה שווה אבטחה".
[caption id="attachment_299170" align="alignnone" width="600"] מתי סימן, המייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות של צ'קמרקס. צילום: יח"צ[/caption]
בכנס שערכה החברה לפני כמה חודשים אמר סימן כי "כבר כמה שנים אנחנו יודעים שעקב האכילס בעולם הפיתוח הוא פיתוח לא מאובטח. זהו גן העדן החלומי של ההאקרים. אלא שלאיום הזה נוסף פן חדש, והוא הבינה המלאכותית - זו משפרת את יכולות ההאקרים".
לדבריו, "התוכנה נמצאת בכל מקום, וכך ניתן לרוץ אתה על כל מכשיר. השלב הבא הוא בינה מלאכותית בכל מקום - זה העתיד. ישנם מאות סטארט-אפים שמנסים לשנות את העולם באמצעות בינה מלאכותית - בעולמות הרפואה, הבנקאות והאי-קומרס. חברות רבות משתמשות בה על מנת לשפר את מוצריהן ושירותיהן".
סימן ציין כי "אנחנו רוצים לעשות מהפכה בתחום אבטחת האפליקציות, בעזרת בינה מלאכותית. אנחנו עושים תעדוף של איומים, כל הזמן לומדים מה מעניין את מנהלי האבטחה בארגונים. כמו שיש זיהוי פנים, כך ניתן לזהות פגיעויות - לומדים איך הן נראות, ומחפשים אותן ואת הדומות להן. אנחנו מחילים את השינויים ומשליכים אותם ללקוחות הארגוניים. הבינה המלאכותית נמצאת בכל מקום, ההאקרים מנצלים אותה לצרכיהם - וכך גם אנחנו".
16/03/20 11:59
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר אתמול (א') במהלך תדרוך עיתונאים יומיומי בנושא וירוס הקורונה שהתקיים בבית הלבן, כי מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי, צלצל אליו והתנצל.
טראמפ לא הבהיר על מה התנצל פיצ'אי, אך הוא שיבח את צוות התקשורת של ענקית הטכנולוגיה על שאימת את דבריו אודות אתר ייעודי לקורונה, שעל פיתוחו שוקדת גוגל.
"אני רוצה להודות לאנשים בגוגל ובגוגל תקשורת כי כידוע, הם אוששו את מה שאמרתי ביום ו'", הצהיר טראמפ והוסיף: "ראש גוגל, שהוא ג'נטלמן גדול, אמר, התקשר אלינו, והתנצל".
בהמשך הפנה הנשיא ביקורת לתקשורת ואמר: "אני לא יודע מאיפה העיתונאים קיבלו את החדשות המזויפות שלהם, אבל הם קיבלו את זה מאיפשהו". טראמפ הקריא מנייר, שעליו הודפסו שלל ציוצי גוגל תקשורת בהקשר המסוים, את אחת ההודעות שפורסמה במוצאי השבת, ואז אמר ש-"הם הוציאו הודעה", שמט במכוון את המסמך מידיו, והמשיך ואמר לנציגי התקשורת: "ואתם יכולים להבין את זה בעצמכם, ואיך זה יצא, ואני בטוח שתתנצלו. אבל זה יהיה נהדר אם נוכל באמת למסור את החדשות בצורה נכונה. זה יהיה כל כך נפלא", הבהיר הנשיא את הפואנטה בדבריו.
כזכור, אתמול דווח כי הכל החל כשביום ו' בישר נשיא ארה"ב טראמפ, במסיבת עיתונאים, כי גוגל מפתחת אתר למעקב אחרי קורונה בפריסה ארצית. ענקית החיפוש והטכנולוגיה התייחסה בתגובה מהירה לדברים אלו, וטענה שהם אינם נכונים.
[caption id="attachment_218127" align="alignleft" width="300"] סונדר פיצ'אי, מנכ"ל אלפבית וגוגל. צילום: טוויטר[/caption]
טראמפ ציין בדבריו פרטים של ממש אודות הפרויקט שקורם עור וגידים במהירות, להגדרתו, וסיפר כי "בגוגל יש 1,700 מהנדסים שעובדים על זה כרגע. הם עשו התקדמות אדירה". אבל בגוגל טענו מיד לאחר מכן בכלל ש"אנו מפתחים כלי שיעזור לשלוח אנשים לבדיקת Covid-19", אבל סייגו וכתבו כי הפיתוח מבוצע על ידי חברה-בת של אלפבית ששמה ורילי, והיא זו שמקימה אתר ניסוי קטן בהרבה, בכדי להפנות אנשים למתקני בדיקה באזור המפרץ, קליפורניה, כך דיווח The Verge.
ואולם במוצ"ש כבר הוצף דף גוגל תקשורת בטוויטר בציוצי הבהרה, שלמעשה השת"פ עם הממשל לצורך הקמת פורטל קורונה ייעודי וכלל ארצי דווקא כן נמצא בשלבי פיתוח מהירים.
שני מאמצים שונים ומקבילים?
לא ברור מתי בדיוק התקשר פיצ'אי אל הנשיא אולם מוקדם יותר אתמול פרסם פיצ'אי, שהוא גם מנכ"ל גוגל וגם מנכ"ל אלפבית, עדכון בבלוג של גוגל, המתאר את המאמצים שביצעה החברה לצורך התמודדות עם איום המגיפה העולמית, כולל מה שכבר ידוע כמו הנחיות לעובדים לעבודה מרחוק, סגירת משרדים, אספקת אפשרויות לפרסום מידע בהרחבה מטעם גורמים רשמיים, למשל ביוטיוב, ובמקביל הסרת מידע כוזב שנפוץ אודות הנגיף.
עוד הבהיר פיצ'אי בפוסט שלו מעט מהבלבול בסוגיה מול טראמפ, והדגיש את הצעדים שנקטה החברה כדי לספק מידע נוסף על הנגיף המכונה COVID-19 למשתמשים שלה. פיצ'אי פירט גם על העבודה שאלפבית עושה לצורך בניית אתר קורנה לאזור המפרץ שבקליפורניה.
"במשך 21 שנים", כתב פיצ'אי בפוסט, "המשימה של גוגל הייתה לארגן את המידע העולמי ולהפוך אותו לנגיש ושימושי באופן אוניברסלי. חשוב מתמיד לעזור לאנשים לקבל את המידע הנכון כדי להישאר בריאים, לנוכח מגיפה עולמית כמו COVID-19. מאז העדכון האחרון שלי, האצנו את עבודתנו כדי לעזור לאנשים להישאר בטוחים, מעודכנים ומחוברים".
"אנו משתפים פעולה עם ממשלת ארה"ב בפיתוח אתר המוקדש לחינוך, מניעה ומשאבים מקומיים המוקדש ל-COVID-19 בפריסה ארצית. זה כולל שיטות מומלצות למניעה, קישורים למידע סמכותי של ארגון הבריאות העולמי (WHO) ולמרכזים לבקרת מחלות (CDC), וגם טיפים וכלים מועילים של גוגל עבור אנשים פרטיים, מורים ועסקים. אנו נשיק גרסה ראשונית של האתר בסוף יום ב', ה-16 במרץ, ונמשיך לשפר ולעדכן אותו במשאבים רבים יותר באופן שוטף", הבטיח פיצ'אי. Since our last update, Google has accelerated our work to help people stay safe, informed & connected. Here’s the latest in our ongoing global #COVID19 response. We’ll keep doing everything we can to help people take care of themselves & their communitieshttps://t.co/a9fPAJIzuY
— Sundar Pichai (@sundarpichai) March 15, 2020 מנכ"ל הענקית ממאונטיין וויו גם פרסם ציוץ דומה בחשבון הטוויטר שלו. בשני המקרים לא דווח על כוונה שהפורטל ישמש לצורך מעקב אחרי חולים אלא אחרי התקדמות המחלה לתועלת הציבור.
כדאי לשים לב לאבחנה שאתר Tech Crunch עשה - לדבריו, מהבהרות שונות אלו ניתן להבין שלגוגל יש כרגע לפחות שני מאמצים שונים ומקבילים בנדון: העבודה של גוגל היא לספק מידע נוסף על COVID-19 למשתמשים שלה בכל השירותים השונים שהיא עומדת מאחוריהם; ומאמציה של ורלי הם להשיק אתר פיילוט "שיאפשר לאנשים לבצע הערכת סיכונים ולקבל תאריכים לבדיקה באתרים באזור המפרץ".
16/03/20 12:22
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
היטאצ'י ונטרה הודיעה על רכישת נכסי הקוברנטיס (Kubernetes Container) של הסטארט-אפ קונטיינרשיפ. המוצר של קונטיינרשיפ מאפשר ללקוחות לפרוס ולנהל בקלות מקבצי (Clusters) קוברנטיס ואפליקציות שעושות שימוש בקונטיינרים בענן ציבורי, פרטי ובסביבות שנמצאות באתר המקומי של הלקוח.
לפי הערכות בשוק, לקוחות חוסכים עד 50% בעלויות תשתית כאשר הם משנים את האירוח של אפליקציות ענן נייטיב ממרכזי הנתונים שלהם לאירוח גרסאות של האפליקציות הללו באמצעות קונטיינרים בעננים פרטיים, היברידיים או ציבוריים. כמו כן, השימוש בקונטיינרים מספק יתרונות משמעותיים נוספים כמו פרודוקטיביות פיתוח מוגברת, ניידות של יישומים וגמישות עסקית המסופקת באמצעות DevOps.
קוברנטיס, טכנולוגיית קוד פתוח לניהול ופריסה אוטומטית של יישומים על גבי הקונטיינרים, פותחה במקור על ידי גוגל. טכנולוגיית הקונטיינרים נמצאת בדרכה להוביל את השינוי הגדול ביותר בכלכלת התשתיות מאז וירטואליזציית השרתים.
הטכנולוגיה העומדת בבסיסו של הסטארט-אפ קונטיינרשיפ - ה- Containership Kubernetes Engine - היא הפצת קוברנטיס בעלת הסמכת CNCF (ר"ת Cloud Native Computing Foundation), שמאפשרת אספקה ותחזוקה שוטפת של מקבצי קוברנטיס אצל כל ספקי הענן המרכזיים. היטאצ'י ונטרה מספקת פתרונות תשתית שממנפים את טכנולוגיית הקוברנטיס וטכנולוגיית ה-IP של קונטיינרשיפ, שאף היא נרכשה על ידה באחרונה, ותתווסף לפורטפוליו הפתרונות של החברה, במטרה להרחיב את פעילותה בתחומים אלה.
התוכנה של קונטיינרשיפ מטפלת בבעיות הקשורות לאפליקציות ענן של לקוחות העובדים עם קוברנטיס, כמו תמיכה מתמשכת באחסון, אימות מרכזי, בקרת גישה, תיעוד בקרות, פריסה רציפה, ניידות של עומסי עבודה, ניתוח עלויות ושינוי קנה מידה באופן אוטומטי.
הקונטיינרים מתרחבים - אך גם מביאים עמם אתגרים טכניים
גרטנר צופה כי עד 2023, יותר מ-70% מהארגונים הגלובליים יפעילו יותר משתי אפליקציות בייצור באמצעות קונטיינרים, לעומת פחות מ-20% ב-2019. בנוסף לכך, לפי Grand View Research, המיגרציה לקונטיינרים בדרכה לייצר שוק של 8.2 מיליארד דולר עד 2025.
אך כל ההזדמנויות הללו מביאות עמן גם אתגרים טכניים. פריסה של קונטיינרים בקנה מידה לאורך סביבות ענן רבות גורמת למורכבות של ניהול ואורקסטרציה שרוב צוותי ה-IT לא מסוגלים להתמודד עמה. יחד עם זאת, אורקסטרציה של קונטיינרים זהו שוק המתפתח במהירות, והיטאצ'י ונטרה ממשיכה להשקיע בפתרונות שיסייעו לצוותי ה-IT וה-DevOps למקסם את יתרון התשתית שלהם.
יצוין כי היטאצ'י ונטרה, חברה בת בבעלות מלאה של תאגיד היטאצ'י, היא חברה שמלווה את לקוחותיה אל עבר טכנולוגיות העתיד ופותרת עבורם את האתגרים הדיגיטליים. העבודה הצמודה לצד כל אחד מלקוחותינו מאפשרת לה למנף את היכולות הטכנולוגיות והדיגיטליות שלה בתחומי הנתונים והיישומים על מנת שעסקים ואנשים ירוויחו. יותר מ-80% מהחברות ברשימת פורצ'ן 100 בוטחות בהיטאצ'י ונטרה שתסייע להם לפתח אפיקי הכנסה חדשים, להשיג יתרון תחרותי, להפחית עלויות, לשפר את חוויית הלקוח, ולספק ערך חברתי וסביבתי.
לקבלת מידע נוסף אודות פתרונות החברה בתחום הקוברנטיס לחצו כאן.
16/03/20 14:04
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רשות החדשנות פרסמה באחרונה דו"ח ולפיו בתעשיית ההיי-טק חסרים כ-18,500 מהנדסים. רגע לפני הכניסה של מערכת החינוך כולה לבידוד, התקיים באוניברסיטת תל-אביב האקתון תיכונים של ארגון צופן.
"הבנו שהכל מתחיל בחינוך, נוער ערבי לא מכיר את תחום ההיי-טק, ישנם בני נוער שעבורם היי-טק זה לתקן מחשבים, ראוי שידעו מקבלי ההחלטות וגם בכירי המשק שעתיד היי-טק הישראלי תלוי בחינוך הערבי, אם רוצים להגדיל את כמות הערבים המשתלבים בתעשייה - זה חייב להתחיל בשלב זה", כך אמר סאמי סעדי, מנכ"ל משותף בצופן.
[caption id="attachment_312590" align="alignnone" width="600"] האקתון תיכונים. צילום: יח"צ[/caption]
ההאקתון כלל יותר ממאה תיכוניסטים ערבים, שהאהבה לתחום המחשבים בוערת בהם. התלמידים, מ-20 בתי ספר שונים (בעראבה, סכנין, טמרה, שפרעם, אום אל פחם, נצרת, כפר קאסם ועוד) התחרו ביניהם על פיתוח פתרונות (אפליקציה) העונים על צורך ובעיה שהם מתמודדים עמה.
מטרת ההאקתון, שכאמור יזמו אנשי ארגון צופן - הפועל מאז 2007 לחיבור וחיזוק הקשר בין החברה הערבית להיי-טק הישראלי- הייתה לחשוף את התלמידים להתנסויות בהיי-טק, לרבות פתרון בעיות ועבודה בצוות, ולעשות זאת ברוח תחרותית ובלו'"ז מאתגר. האירוע אפשר לתלמידים הצעירים טעימה מעשית בתחום ההיי-טק רגע לפני שהם עוברים לשלב בחירת מקצוע בלימודים.
רביטל דואק, מנכ"לית משותפת צופן: "שילוב האוכלוסייה הערבית בהיי-טק הוא רווח נקי למשק ולכלכלה הישראלית. אם אנחנו רוצים להגדיל את כמות הערבים בתעשייה בישראל, זה חייב להתחיל מוקדם ככל הניתן, במערכת החינוך. לכן, צופן מקדמת פרויקטים בתיכונים שכוללים מפגשים כמו ההאקתון".
[caption id="attachment_312591" align="alignnone" width="600"] האקתון תיכונים ערביים. צילום: יח"צ[/caption]
האירוע לווה על ידי צוות מנטורים, מהנדסים מחברות היי-טק שונות, שעברו בין הקבוצות וייעצו לתלמידים בתהליך פיתוח המוצר. בתומו הקבוצות הציגו את התוצרים בפני חבר השופטים, שכלל את פז הירשמן, מנכ"ל אשכול רשויות דרום השרון, לשעבר מנכ"ל משותף של צופן; איה אשדת, מנכ"לית קודה; איה צפתי, טכנופדגוגית ויזמת חינוך; מיכל מיכאלי, מנהלת פיתוח עסקי בינלאומי של העיר תל-אביב, יזמת ואשת הון סיכון; ספאא' עיק, מהנדסת תוכנה בגוגל; ותאלה ח'אזן, חוקרת ודוקטורנטית בנוירוביולוגיה, ממייסדות פורום AWSc של נשים ערביות במדע והנדסה.
[caption id="attachment_312592" align="alignnone" width="600"] האקתון תיכונים ערביים. צילום: יח"צ[/caption]
במהלך היום, התלמידים חשבו על פתרונות לבעיות שונות בעזרת אפליקציות. הקבוצה מתיכון ביישוב טוראן, פתחה אפליקציה המסייעת להתייעלות כלכלית, לדוגמה: במידה שישנה חריגה בהוצאות החודשיות, האפליקציה תתריע על כך. בנוסף, היא תעזור לגבש תכנית מסודרת ודרך פעולה לחיסכון, עד לתאריך יעד שהוגדר במערכת. שדא אבו דיבה, בת 17 מתיכון טוראן: "ההאקתון חשף אותי לדברים חדשים, איך עובדים בהיי-טק פרקטית, ואיך זה לפתח אפליקציה. זה נתן לי כלים מעשיים". בנוסף סיפרה כי היא מאוד חוששת מהתחום, בגלל האתגרים הניצבים בפני נשים ערביות בהיי-טק: שעות עבודה אל מול משפחה. "אמא שלי לא אוהבת את זה שאני רוצה לעבוד בהיי-טק, אני יודעת שזה יהיה קשה הרבה יותר מאשר אם אפנה למקצוע אחר, אבל אני יודעת שאני לא רוצה לעסוק במקצוע סתמי ושגרתי".
קבוצת תלמידים נוספת, מכפר קאסם, יצרה מוצר שיסייע להתמודד עם המרחק של בתי ספר במגזר הערבי. חלק ניכר מבתי ספר מרוחקים, ולכן קשה להגיע אליהם מהכפרים, מה שמביא תלמידים רבים להחסיר שעות לימודים או היעדר לחלוטין מבית הספר. הקבוצה פיתחה אפליקציה שיתופית, בסגנון אובר, המיועדת לתלמידים, הורים ומורים מאותו בתי ספר.
באפליקציה, כל משתמש יתריע לקראת נסיעה קרובה שיש לו מאזור מסוים לכיוון הבית ספר, דבר שיעזור לתלמידים מאזורים מרחוקים בכפר להגיע לבית ספר, ובזמן. מאריה טאהא בת 16 ממקיף כפר קאסם: "אני מאחרת על בסיס יומיומי, בלית ברירה. האפליקציה הזאת ממש נועדה עבורי ובשביל חבריי ולהורים שלי". בנוגע לתחום היי-טק היא סיפרה: "היום הזה רק גרם לי להבין כמה אני רוצה את המקצוע הזה, זו פעם ראשונה שאני מתנסה במשהו כזה. חשבתי שזה עולם אחר בכלל". גם מאריה חוששת לנסות להשתלב בהיי-טק בגלל היותה אישה, ואמרה: "אני עדיין מתלבטת כי זה תחום קשה לנשים והמורות שלי מספרות כמה זה קשה לנשים, ואיך הן ניסו וויתרו, ושזה לא תחום מתאים לאישה".
גוהאנה מוסטפא, מנהלת מיזם התיכונים "שיעורים להיי-טק" בארגון צופן, סיפרה: "תלמידים רבים, כולל חכמים וחרוצים ובעלי פוטנציאל, אינם חשופים לנושא, וכך נוצר מצב שהם חושבים שמהנדס היי-טק זה סוג של חייזר, שלא מנהל חיים נורמליים, ולמהנדסים ערבים אין סיכוי לשרוד בתעשייה. לכן, הרבה נרתעים מזה ולא מנסים".
בצופן, הבינו, כאמור, את החשיבות שבהשקעה בטווח הגילאים המדובר, ולכן דואגים ופועלים רבות בשיתוף עם בתי הספר ותיכונים. בנוסף לאירועים מסוג זה, ישנם סיורים בחברות היי-טק, הכשרות, מפגשים של הורים ותלמידים עם סטודנטים ומהנדסים. "לאט לאט אנחנו שוברים את הסטיגמה על המהנדס היי-טק התל-אביבי הגבר", הצהירו בתקווה.
16/03/20 14:33
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הכרטיסים הגרפיים אנבידיה מנסה לתרום את חלקה לחקר נגיף הקורונה: החברה פנתה באחרונה לגיימרים מובילים, כאלה שהמחשבים שלהם מצוידים במיטב הכרטיסים הצרכניים של החברה, בבקשה לעזור לפרויקט חקר הקורונה, שמבוצע במסגרת Folding@home.
החברה מעוניינת לעזור לארגון שמבצע מחקרים באמצעות כוח מחשוב שריגי, שאותו תורמים בעלי מחשבים מכל רחבי העולם. אפליקציה עבור סביבת Windows, שניתנת להורדה מאתר החברה, מאפשרת לכל אחד לתרום עבור פרויקט מסוים שמריץ הארגון זמן וכוח מחשוב, ומהמחשב הפרטי שלו. במקרה של כרטיס התצוגה של אנבידיה, מדובר גם בכוח מחשוב של הכרטיס עצמו.
המשתמשים לא צריכים לדאוג לפגיעה בכוח המחשוב של המחשב שלהם ובכל מקרה, הם יכולים להגדיר כמה משאבים הם מוכנים להקדיש ובאילו שעות.
Folding@home הוא ארגון שקיים כבר שנים רבות והוא תורם זמן מחשוב לחקר הסרטן, מחלות קשות אחרות כמו ALS ופרקינסון, ועוד מרעין בשין רבים אחרים. המחקר בנוגע לנגיף הקורונה יצא לדרך לפני כמה ימים, וכעת אנבידיה מצטרפת.
בהודעה ששלחה החברה ללקוחות שלה נכתב: "שחקני PC, בואו נגרום ל-GPU שלכם לעבוד. הצטרפו אלינו ואל חברינו ב-OfficialPCMR@ כדי לתמוך ב-Folding@home ולתרום את כוח המחשוב שאינו בשימוש כרגע של כרטיס התצוגה השלכם כדי להילחם בקורונה!"
16/03/20 14:52
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לנוכח החשש ממגיפת הקורונה והתפשטותה בעולם, כעת ניתן לבטל הזמנות Airbnb בתוך ארצות הברית, ולזכות בהחזרים מלאים, ללא קנסות או אגרות. החברה, המציעה נכסי נדל"ן להשכרה לטווח קצר, לרוב לנופש, הודיעה על מהלך של הרחבת ושינוי מדיניות ההחזרים, בשל "נסיבות מקלות".
מדיניות ההחזרים החדשה שעליה הכריזה החברה חלה גם על אנשים שהזמינו שהות באיטליה, דרום קוריאה או בסין באמצעות Airbnb, בתנאי שההזמנות הן עד עד ליום ו', ה-1 באפריל, ושהשהות אמורה להתחיל ממועד זה ואילך, כך הודיעה החברה.
המדיניות העדכנית חלה גם על מטיילים המגיעים מארצות הברית, שיש להם הזמנות באזור האיחוד האירופי - משמע ב-26 המדינות החברות באיחוד - משם נפסקו בשבוע שעבר הטיסות לארצות הברית, תחת צו ביצועי שהוציא הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ.
לפי החברה, המדיניות החדשה בנוגע לאירופה חלה על הזמנות שנערכו ביום ד' עצמו, או לפני כן, שהוא היום בו הודיע טראמפ על עצירת הטיסות ממדינות אירופה לארה"ב.
[caption id="attachment_312272" align="alignnone" width="600"] מונע נסיעות רבות ומייצר צורך בביטולים. וירוס הקורונה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
בנוסף, Airbnb הרחיבה את הגדרתה ל"נסיבות מקלות" לאנשים הנוסעים במקומות אחרים בעולם, כאשר הם מושפעים ישירות מנגיף הקורונה, או בשל שינויים ממשלתיים, או שינויים בענף הנסיעות, שהגיעו בתגובה לנגיף החדש שמתפשט בעולם.
למרות ההצהרות, מומלץ מאוד לעקוב אחרי המדיניות שיכולה להשתנות עם התפתחות האירועים. "אנו נמשיך להעריך את המצב ונספק מידע נוסף ככל שהעניינים יתקדמו", הצהירה החברה בהודעה שבה הודיעה על המדיניות החדשה. "אנו ממליצים מאוד לכל המטיילים לבדוק בקפידה ולבחור את מדיניות הביטול המתאימה בהתאם לצרכים האישיים ומצב ה-COVID-19 (שמו של נגיף הקורונה - ג"פ)".
16/03/20 15:41
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיינדסט - מרכז לחדשנות ולפיתוח טכנולוגיות בחינוך מבית מטח, מציג כמה פיתוחים שיאפשרו לתלמידי בית הספר (אבל לא רק) השוהים בבית להמשיך להתפתח ולשחק, להיות מאותגרים מחשבתית, טכנולוגית ויצירתית.
עיתון (Eton.news) הוא אתר המאפשר לבני נוער לכתוב ולערוך תכנים בעצמם במודל של עיתון דיגיטלי. נוסף על נוסף לתכנים לימודיים, התלמידים יכולים גם לכתוב על חוויותיהם במצב שנוצר ולשתף אודות העובר עליהם בפורמט של עיתון.
[caption id="attachment_312632" align="alignnone" width="600"] אתר עיתון. צילום: יח"צ[/caption]
פלתורה (Plethora) הינו עוד פיתוח ממרכז החדשנות, שנוצר בשיתוף פעולה עם המחלקה למדעי המחשב במכון ויצמן ומיועד לתלמידי כיתות ג-ט. זהו משחק אונליין לשיפור מיומנויות חוצות תחומי דעת של פתרון בעיות מורכבות וחשיבה חישובית.
דבר עכשיו הוא אתר לתרגול מהיר של האנגלית. אחרי מבחן הערכה קצר תוכלו ללמוד שפה עם מורים זמינים וללא צורך בתיאום מראש.
שחמטק מלמדת ילדים כמעט בכל הגילאים לשחק שח, כדרך לפתח מיומנויות חיוניות לעולם העבודה החדש.
אבי ורשבסקי, מייסד ומנכ"ל מיינדסט, אמר, כי "בשנים האחרונות נרשמת בעולם ובישראל צמיחה של סטארט-אפים שמציעים פתרונות לעולם הלמידה באמצעות טכנולוגיה. פתרונות אלה באופן טבעי פגשו עד היום "מאמצים מוקדמים", אבל בתקופה המאתגרת שבה אנחנו נמצאים כולנו כרגע, כל הקהלים שלנו הופכים למאמצים מוקדמים".