זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/07/19 12:20
10.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תקלה מביכה אירעה לרשת הספרים הוותיקה סטימצקי, לאחר שהיא פרסמה אתמול (ד') מבצע באתר שלה, שבמסגרתו נמכרו מוצרים שונים ב-20 שקלים בלבד במשך ארבע שעות - והוא קרס כשעתיים לפני תום המכירה. הדבר עורר את זעמם של גולשים - הן עקב קריסת האתר והן מאחר שלטענתם, הוחרגו ממנו מוצרים רבים.
סטימצקי קיימה את המבצע לכבוד יום ההולדת של האתר שלה והגבילה את מספר הפריטים שכל לקוח יכול היה לקנות לארבעה בלבד. אלא שגולשים שנכנסו לכמה קטגוריות, כמו צעצועים וארכיטקטורה, גילו שהן מוחרגות מהמבצע. גולשים שנתקלו בכך, וכאלה שניסו להיכנס לאתר ולא הצליחו או "נתקעו" בו, הביעו ביקורת על החברה ופרסמו פוסטים זועמים ברשתות החברתיות, כמו גם מאות תגובות בעמוד הפייסבוק של סטימצקי.
כך, אחת הגולשות כתבה הבוקר כי "אתמול ניסיתי במשך שעתיים להזמין מהאתר את הספרים במבצע. הזנתי פעמיים את מספר האשראי ולא קיבלתי אישור על הקנייה בגלל שהאתר קרס שוב ושוב ושוב!" גולשת אחרת ציינה שהיא הזמינה מוצרים וחשבון הפייפאל שלה חויב, על אף שלא קיבלה אישור במייל על ביצוע ההזמנה. גולש נוסף טען שהוא ניסה להזמין מהאתר במשך שעה – וזה "לא תפקד", לדבריו.
יש גם מי שהרימו גבה על כך שרשת גדולה כמו סטימצקי חווה נפילה שכזו ותהו כיצד היא לא מתכוננת לכך כראוי. אחת הגולשות, שטענה שנשארה ערה עד אחת וחצי בלילה, כתבה כי "חבל שאתם יוצאים במבצעים מפוצצים שלא ניתנים למימוש".
סטימצקי: "לא ציפינו לכל כך הרבה כניסות"
מסטימצקי נמסר בתגובה כי "יצאנו במבצע בהפתעה לרגל חגיגות יום הולדת לאתר, במהלכו פתחנו אתר מבצע ייעודי למשך ארבע שעות, שבו מגוון פריטים למכירה ב-20 שקלים בלבד. הפריטים שהשתתפו במבצע היו פריטים מובילים ורבי המכר החדשים ביותר. לאור כמות כניסות חריגה בגודלה, של מאות אלפי אנשים, האתר קרס. לא ציפינו למספר כל כך חסר תקדים של כניסות בזמן תחום של ארבע שעות, ולכן השרתים נפלו, כפי שקרה באתרים גדולים בעולם במהלך מבצעים גדולים. לאט לאט הצלחנו להעלות את האתר חזרה, והארכנו את המבצע בשעתיים נוספות".
בחברה הבטיחו כי "לקוחות שנכנסו לאתר ולא הצליחו לבצע את ההזמנה - נשלח להם קוד הטבה למימוש המבצע", וקראו להם לפנות למוקד שירות הלקוחות.
סייע בהכנת
25/07/19 12:59
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Windows 10, כפי שמיקרוסופט רוצה להזכיר מדי פעם, היא סוג של פלטפורמה שזוכה לעדכונים כלליים בערך פעם בחצי שנה, ולעדכונים שוטפים מדי פעם, אם בשל צורך אבטחתי כלשהו או לצורך תיקון באג. עם זאת, אין זה אומר שהחברה לא בודקת תכונות ומאפיינים חדשים למערכת, גם אם ככל הנראה לא יגיעו לכדי מימוש בגירסת Window 11.
שחרור מוטעה של גרסת בדיקה פנימית של מיקרוסופט חושף, שבחברה שוקלים עיצוב חדש ושונה של תפריט "התחל". הוא נראה שונה לחלוטין ממה שהתרגלנו אליו בחזרה מהר מאוד עם ההשקה הראשונית של Windows 10 אחרי ממשק ה"אריחים" המודרני שניסתה מיקרוסופט לכפות ב-Windows 8.
השחרור אמנם לא היה ציבורי, אבל הוא הגיע בטעות למעגל בוחני הבטה של Windows Insider, לפחות עבור אלו שבודקים את גירסאות ה-32 ביט של המערכת. מפתיעה במיוחד העובדה, שזה הגיע לכל מעגלי הבוחנים ולא רק למעגל הראשון, שמקבל בדרך כלל את התכונות החדשות במצב בוסרי כמעט.
האריחים, עם האפשרות לסדר אותם בקבוצות, נעלמו מהתפריט החדש, שמציג רק יישומים מומלצים וכן שורת חיפוש שמופיעה בחלק העליון ומתחת לתמונת הדיוקן של המשתמש. הרקע שקוף למחצה ולא שחור כמו בתפריט הנוכחי. צלמיות התפריט הצדדי זהות בחלק התחתון של התפריט, אך בחלק העליון יש תוספת של קיצורי דרך לפעולות נוספות, מעבר להרחבת התפריט הצדי.
כפי שפרסמנו בעבר, מיקרוסופט בוחנת ממשק משתמש מעט שונה לגירסה רזה של Windows 10, אך ההדלפה העצמית הנוכחית כנראה אינה קשורה לכך.
25/07/19 14:59
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נס השיקה בימים אלה אתר אינטרנט חדש. האתר, שפותח על ידי יחידת הדיגיטל של נס - Ness Digital, שונה מהאתרים הקיימים כיום ומציע, לדברי אנשי נס, "חוויית משתמש מתקדמת ללקוחות החברה ולארגונים המחפשים מענה טכנולוגי ועסקי לצרכיהם, כמו גם למועמדים לעבודה בה".
אחד החידושים המשמעותיים המוטמעים באתר הוא יכולות הדיגיטל המתקדמות שלו, שבאו לידי ביטוי כבר משלבי האפיון והעיצוב, ועד לבחירת סביבת הפיתוח. האתר הראשי מכיל תחתיו 14 אתרי משנה לכל מגוון השירותים, הפתרונות ועולמות התוכן שנס עוסקת בהם, לרבות אתר מיוחד למועמדים לעבודה, שכולל את כל המידע על נס כמעסיק.
אתר נס, שאופיין, עוצב ופותח במתודולוגיית אג'ייל, נבחר כמועמד בשתי תחרויות עולמיות לעיצוב אתרים: ה-WWW Awards, שהינה אחת התחרויות הנחשבות בעולם בתחום, וה-CSS Winners, שנחשבת לתחרות מרכזית בעולם ממשק וחוויית המשתמש (UI/UX).
האתר פותח בקוד פתוח - Umbraco, וכולל מערכת לניהול תוכן (CMS) קלה ונגישה. בנוסף, הוא פותח מראש, ולא רק באופן תגובתי - הן לתחנות קצה והן לגולשים ממכשירי מובייל שונים, כדי להעניק חוויית גלישה מותאמת לכל מכשיר. האתר החדש משתמש ברשת CDN של אקמאי, המיוצגת על ידי ITway - חברה בת של נס, שמתמחה בעולם ה-CDN ואבטחת הענן. CDN היא רשת האצת תוכן והגנה. שירות זה מכיל מערכת של אלפי שרתים המפוזרים ברחבי העולם ומספקים שירותי Caching מתקדמים, שכבת הגנה לאתר וקירוב התוכן הזמין ללקוח הקצה. המערכת מספקת 100% זמינות ואבטחת נכסים מקוונים, כולל האצת תוכן בישראל ובעולם, לצד הגנה על ידי שכבת האבטחה הכוללת WAF ומניעת מתקפות DDoS - של אקמאי.
25/07/19 16:12
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
למרות הפופולאריות הרבה של האוזניות האלחוטיות הקטנות הנכנסות לאוזן ואינן מחוברות זו לזו, אלה שזכו לכינוי True Wireless, יש אנשים לא מעטים שלא ממש מתחברים לסגנון הזה. למעשה, מי מכם שעוקב אחר הנעשה ברחבי התחבורה הציבורית, כולל רכבות כמובן, רואים לא פחות אנשים שעל ראשיהם אוזניות גדולות דווקא, עם כריות שמכסות את האוזן לחלוטין, ועוזרות להם להתנתק בדיוק באותה מידה מהסביבה המיידית שלהם.
Elite 85h של ג'ברה הן דוגמה מצוינת לאוזניות כאלה. לא רק שהן בנויות כך שהן יושבות היטב מסביב לאוזן, בעיצוב נוח כל כך, שאפשר להשתמש בהן גם לאורך זמן ממושך, הן מספקות עוד אמצעי משמעותי מאוד ליכולת לומר לסביבה שלום זמני, לפחות מבחינת הקולות: מדובר באוזניות משוק המשנה, שכולל את היכולת להפעיל סינון רעשים אקטיבי, או ANC בקיצור.
מנגנון הסינון הזה מבוסס על שמונה מיקרופונים הפזורים על האוזניות, והוא עושה את העבודה היטב. גם בעת הליכה ברחוב, בעת שהמנגנון עובד נעלמים כמעט לחלוטין רעשי רקע, אפילו אם אין משהו שיפריע כמו מוזיקה. ברגע שעוברים להאזנה למוזיקה - הסביבה כאילו נעלמת לחלוטין מבחינת רעשים, ומי שאוהב את הדברים הללו זה פשוט עובד נפלא - ומי שלא אוהב, אין לו סיבה בכלל לגשת ולרכוש אוזניות כמו Elite 85h.
בחלק האחורי של האוזנייה השמאלית יש כפתור שמאפשר לקבוע את מצב התפעול של מנגנון השתקת הרעשים. אפשר לבטל אותו לחלוטין ואפשר גם לעבור למצב שמאפשר לקולות מהסביבה לעבור באופן חלקי, מצב שמרגיע את קולות הסביבה, אבל לא מנתק את המשתמש לחלוטין מרעשי הרקע. בג'ברה מכנים את המצב הזה Hear Through, ובכל מקרה, במעבר בין המצבים העוזרת המובנית מודיעה מה המצב הפעיל באותו רגע.
באמצעות האפליקציה המוכרת שמלווה את המוצרים החכמים של ג'ברה, ו-Elite 85h בהחלט נמנות עם הרשימה החכמה, אפשר להגדיר מצבי תפעול שונים, ועבור כל אחד מהם אפשר להגדיר את מצב ה-ANC וכן לקבוע את הגדרות האקולייזר המתאימות - מוזיקה, נסיעה, בחוץ ובבית. המנגנון החכם בא כאן לידי ביטוי, כי ברוב המקרים הוא מצליח לזהות לבד את המצב שבו נמצאים בכל רגע נתון - ובמקרה הכי גרוע, אתם כבר זוכרים את הכפתור מאחורי האוזנייה השמאלית.
לא רק בהיבט של ביטול הקולות האוזניות עושות עבודה טובה. מהר מאוד מגלים שכל היבט בעבודה איתן משיג תוצאות איכותיות ומהנות. יתרון אחד ברור שיש להן על האוזניות הקטנות ללא חוטים הוא השימוש בהן לצורך דיבור בטלפון. גם בעת הליכה ברחוב, להוציא מקרים קיצוניים כמו רעש מנוע של אוטובוס שנעצר ליד, הצד השני דיווח שהוא היה שבע רצון עד מאוד מהשיחה. למעשה, במהלך הבדיקה לא הייתה תלונה אחת אפילו - טוב, אם יש כל כך הרבה מיקרופונים מסביב, אוי ואבוי אם הייתה בעיה, נכון?
גם בצד של ההאזנה ה-Elite 85h מספקות תוצאות מלבבות. אני לא מגדיר את עצמאי כאודיופיל, בטח לא מקצועי, אבל אני אוהב שהמוזיקה נקייה גם בעוצמות שמיעה גבוהות, וגם אם אולי הייתה חסרה לי קצת הדגשה בבס, למרות שביקשתי זאת באפליקציה - כאילו יש הרגשה שבחברה החליטו לאזן בכוח את הצליל - הדרייברים בגודל 40 מ"מ שבתוך האוזניות מספקות איכות גבוהה בהחלט. רק שלא יתפסו אתכם רוקדים ברחוב עם הכלב בזמן טיול.
האוזנייה הימנית מספקת את העיקר מבחינת תפעול. כפתור המגע באמצע הוא זה שלוחצים עליו כדי לענות לשיחה או כדי לעצור/לנגן את השיר. הכפתורים שמעל ומתחת משמשים לשליטה בעוצמת הקול או להעברת שיר קדימה/לחזור לתחילת השיר הנוכחי. הם קלים מאוד לתפעול ופועלים גם עם מגע קל וגם מספקים משוב קולי של נקישה כפולה כדי לסמן את הפעילות המשנית. הכפתור מאחור מאפשר להשתיק את המיקרופון בעת שיחה וכן להפעיל את העוזרת הקולית בטלפון ,אבל עם כוכבית קטנה, שתיכף תוסבר.
מעבר לכך, יש באוזנייה הימנית חיבור לכבל USB Type-C לטעינה, כרבע שעה ל-5 שעות האזנה, וכן חיבור לכבל 3.5 מ"מ לחיבור לא אלחוטי, שבכל זאת שומר על תכונות ההשתקה, וזה יפה מאוד.
את Elite 85h ניתן לצמד בו זמנית לשני טלפונים, והנה הכוכבית: העוזרת האישית בטלפון תופעל במכשיר השני שצומד ולא בראשון. דרך אגב, אם תרצו תוכלו לחבר אותו גם למחשב האישי במקביל לטלפון. עובד היטב, רק כדאי שבמקרה הזה הצימוד הראשון יהיה למחשב.
האכזבה היחידה שהייתה לי מהבדיקה הייתה הרגשה של חוסר נוחות לאחר הליכה ארוכה יחסית בגין הזעה רבה מדי. מעבר לכך: איכות לאורך כל הדרך מהרגע הראשון, ואיכות שיש לה מחיר: הן עולות 1,280 שקלים.
25/07/19 15:35
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינפיניטי הישראלית וחברת הענק הסינית ZGC חנכו באחרונה מתחם עבודה וחדשנות בתל אביב, בהשקה שקטה ובהשקעה משותפת של יותר מ-10 מיליון דולר - כך נודע לאנשים ומחשבים. זוהי הפעם הראשונה שבה גורם סיני שמביע עניין בחברות ישראליות משקיע בהקמת מרכז חדשנות פיזי.
המרכז הוקם בבניין בקריית עתידים ומועסקים בו כמה עשרות עובדים. הוא כולל מתחם עבודה ומקום מפגש בין נציגי חברות שונות, בהן ישראליות וסיניות.
לדברי אמיר גלאור, יו"ר אינו-ניישן מקבוצת אינפינטי, "המטרה העיקרית של המתחם היא להדק את הקשרים בין ישראל וסין, ולשפר את יעילות הקשר, שהינה נמוכה עקב פערים בתרבות, בידע, בשיטות העבודה והרגולציה".
"ZGC הוא אחד הגופים הכי חזקים בסין ואינו-ניישן הוא הגוף המוכר ביותר בקשר שבין ישראל לסין, כך שבעזרת שילוב בין השירותים של ZGC והכוח הבינלאומי של אינו-ניישן, אנחנו יכולים לגשר בין פערי התרבות ולמקסם את העסקות בין המדינות", אמר שאוון הונג, מנכ״ל תאגיד הענק הסיני, בטקס הפתיחה.
"פגישות סרק בין ישראלים לסינים - בגלל חוסר בתיאום ציפיות"
לדברי גלאור, היחס מפגש/עסקה סופית בשיטות המסורתיות, המובלות על ידי גופי ממשל שונים ומשלחות עסקיות, הינו 1:1,000. כלומר, על כל 1,000 פגישות יש עסקה מלאה אחת שמבשילה (לא כולל מסחר). "זהו עקב האכילס האמיתי של הקשרים עם סין, שגורם לבזבוז משאבים לאומיים", אמר גלאור, שעוסק שנים רבות ביזמות ובפעילות בין שתי המדינות.
[caption id="attachment_296110" align="alignnone" width="600"] אמיר גלאור, יו"ר אינו-ניישן. צילום: דורי פריאור[/caption]
עוד הוא ציין כי "ניתוח הנתונים מוועידות ועסקות קודמות, וניתוח התכניות הממשלתיות ישראליות-סיניות, מצביעים על כך שחוסר בתיאום ציפיות הוא הגורם האחראי ליותר מ-50% מפגישות הסרק. הגורם המשני הוא קושי בשמירת קשר עם הגורמים הסיניים לאחר העניין הראשוני".
מרכז דומה בבייג'ינג
המרכז בתל אביב הוא העתק של מתחם דומה שהוקם לפני כשנה בבייג'ינג, והוא אחד ממרכזי היזמות והחדשנות חזקים בסין. כ-20 אלף חברות היי-טק נמצאות בו, בהן ענקיות טכנולוגיה סיניות רבות, כגון ביידו, לנובו ושיאומי, וכן אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים אחרים מוכרים בסין, מאות מוסדות מחקר לאומיים ועירוניים, ועוד. בצד הישראלי, ציין גלאור שבין החברות הפועלות במרכז בבירה הסינית ניתן למצוא את התעשייה האווירית, טאבולה, אל על ואחרות.
המרכזים - הן זה החדש בתל אביב והן זה הקיים בבייג'ינג - מציעים מערכת מבוססת בינה מלאכותית לאיתור שיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות, שמבוססת על סריקה של נתוני יותר ממיליון חברות בעולם, וכן מיון שותפים ופעולות באמצעותם. "המערכת לומדת את המגמות שעולות מהעסקות ואת הפידבקים של המשתמשים, וממליצה ועוזרת עם מי להיפגש. הפלטפורמה הזו מכתיבה את המגמות המשמעותיות ביותר של האקו-סיסטם הישראלי בסין", אמר גלאור.
25/07/19 17:13
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שלשום (ג') נערכו בבית הנשיא, לחלוטין בצירוף מקרים, שני טקסים שונים במקביל: האחד היה אירוע סיום של המחזור הראשון של תכנית היזמות החרדית ביזלאבס והשני - קבלת פנים לנבחרת העתודה של ישראל, שזכתה באליפות אירופה בכדורסל. הברקה מהירה של מנהלי החממה החרדית הביאה לצילום משותף שלהם ושל היזמים עם הספורטאים המנצחים.
מדובר בתמונה לא שגרתית, שהפגישה לרגע שני קצוות של החברה הישראלית, שכל אחד מהם מייצג סוג של מצוינות: הספורטאים הצעירים, שהביאו לישראל הרבה כבוד, ולצדם יזמים חרדים, שהקימו סטארט-אפים בחממה שנועדה למצות את הפוטנציאל שקיים במגזר זה. במסגרת המיזמים החרדיים יכולים להיות מועסקים אנשי מקצוע, גברים ונשים, בעלי כישרונות ומיומנויות לא פחות מעמיתיהם החילוניים, אבל בגלל הצרכים המיוחדים שלהם והעדר מודעות מספקת מצד החברה הכללית, רובם נשארים חסרי תעסוקה.
חוד החנית של החברה החרדית
שבעת היזמים מסמלים את חוד החנית של החברה החרדית. אבל, למרבה הצער, הם יוצאים מהכלל שאינם מעידים על הכלל. זאת משתי סיבות. האחת, שאותה ציין איציק קרומבי, מנהל ביזמקס, מרכז החדשנות שתחתיו פועלת תכנית ביזלאבס, היא שמרבית הסטארט-אפים של החרדים נסגרים. הוא אמר את זה בהתבסס על מחקר שנערך בטרם הקמת החממה, שלפיו ננעלו שעריהן של רוב מבין 40 החברות של יזמי היי-טק חרדים שנדגמו, על אף שאלה גייסו כסף והשקיעו המון מבחינת זמן ומשאבים. הנתון הזה נכון גם לסטארט-אפים באופן כללי, אלא שבמגזר החרדי נוספת עוד סיבה - חוסר היכולת שלהם לקבל תמיכה מקצועית ולהשתלב במרחב ההיי-טק הכללי.
הסיבה השנייה מופיעה במצגת שהציג באירוע אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות - שמפעילה תכניות האצה למגזר החרדי. אהרון הראה שבתחום ההיי-טק, רק 1% מכלל כוח האדם הפוטנציאלי שקיים במגזר זה ממומש. רבים מהם שולחים קורות חיים ונדחים, ואחרים לא עושים אפילו את זה, כי הם יודעים שאין להם סיכוי. מצב דומה קיים גם לגבי הערבים. זאת, על אף שהמחסור במהנדסים בענף מגיע ל-15 אלף איש, ולמרות האמביציה שקיימת בקרב חלק מבני מגזרים אלה לעשות ולהצליח.
בטקס דובר לא מעט על כך שהחברה הישראלית המשוסעת - או, כפי שהנשיא, ראובן ריבלין, כינה אותה, השבטים של ישראל - עדיין לא מספיק יודעת להכיל את המגזרים השונים בה. המסר שעלה מהאירוע, ובמרכזו מדבריו של נשיא המדינה, הוא שהזהות של אדם, בין אם הוא גבר או אישה, יהודי או ערבי, דתי או חילוני וכל דבר אחר, לא צריכה להשפיע על מתן ההזדמנות עבורו לממש את הפוטנציאל שלו. כי למצוינות אין דת, גזע, מין, נטייה מינית וכדומה.
25/07/19 12:23
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משקפי -VR של אוקולוס מדגמי Go ו-Quest וה- Gear VR של סמסונג יאפשרו מעתה למשתמשיהם לצפות בתוכני הווידיאו של Prime Video באמצעות אפליקציית VR ייעודית שאמזון השיקה אתמול (יום ד').
נוסף על הגישה לכל ספריית ה-Prime Video של אמזון, תאפשר האפליקציה לבחור גם סרטי וידיאו של 360 מעלות. בעת ההשקה קיימים בספרייה כבר כ-10 כותרים כאלה, בהם !Invasion ו-Greenland Melting.
האפליקציה מאפשרת למשתמשים לצפות בתכנים בחלל וירטואלי ואף מאפשרת חיפוש קולי בקטלוג התכנים. אמזון השיקה את האפליקציה בתחילה לשימוש רק עבור מנויי פריים שלה בארצות הברית ובריטניה, אם כי גם מי שלא מנויים יכולים לצפות בתכנים, ולמנויים יונגשו תוכני VR בלעדיים.
25/07/19 12:50
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תגובות חריפות על ההמלצה של מערך הסייבר לשר הפנים, אריה דרעי, לבטל את השימוש בטביעות אצבע במאגר הביומטרי ולהסתפק בזיהוי פנים בלבד - המלצה שפורסמה אתמול (ד') באנשים ומחשבים. לדברי מומחים בתחום, אין שחר לטענה שטכנולוגיה זו מספיק בטוחה ויכולה להחליף את טביעות האצבעות.
כיום, התעודות הביומטריות שמונפקות לאזרחים כוללות גם טביעות אצבע וגם זיהוי פנים. טביעת אצבע מקנה תוקף של 10 שנים לתעודה ואילו זיהוי פנים - חמש שנים בלבד. רועי פרידמן, הממונה על היישומים הביומטריים, שכפוף למערך הסייבר, כתב בדו"ח שהגיש לשר הפנים כי "בעשור האחרון, מאז גיבוש תפיסת ההפעלה לפרויקט התיעוד הלאומי, חלה קפיצת מדרגה משמעותית ביכולת של הטכנולוגיה לזיהוי פנים, כאשר שיעור הדיוק קפץ פי 24 בין השנים 2010 ל-2018". פרידמן ציין שטכנולוגיה עדכנית מאפשרת לאתר גם שינויים טבעיים, שקורים בגלל הביולוגיה. המערכות יודעות לטפל גם בתופעת ההזדקנות. לאור כל זאת, כתב, ראש מערך הסייבר אימץ את ההמלצות וקורא לשר הפנים לבטל את מתן טביעות האצבע למאגר.
אלא שהמומחים ששוחחו עם אנשים ומחשבים טוענים כי "הדו"ח נכתב בצורה לא מקצועית והטענה שטכנולוגיית זיהוי הפנים בשלה ומספיק בטוחה - אין לה אחיזה במציאות".
חוות דעת נוספת מקעקעת את ההמלצה
לאנשים ומחשבים נודע כי ברשות הביומטרית קיימת חוות דעת נוספת, מקצועית, שהוגשה ליגאל אונא, ראש מערך הסייבר, שמקעקעת את ההמלצה הזו. גורם המעורה בנושא אמר כי אין מחלוקת על כך שטכנולוגיית זיהוי הפנים קיימת, אולם בניגוד לנטען בדו"ח, היא עדיין לא בשלה מספיק. לדברי אחד הגורמים, הרשות מנועה מלפרסם את חוות הדעת הזו, לפחות בשלב זה, אבל היא ידועה לכל הגורמים המקצועיים, כולל למחבר הדו"ח.
גורם אחר, מנהל בכיר ב-IT, שמכיר את הנושא, מתח גם הוא ביקורת חריפה על ההצעה. "בכל העולם יודעים שכאשר עושים זיהוי פנים בגיל צעיר, צריך לחזור על זה בגיל מבוגר יותר. אין טכנולוגיה שיודעת להשוות ולהתגבר על הגילאים", אמר. הוא טען שאם ההמלצה של הממונה תאומץ, "זה יגרום לטרחה מיותרת ויפגע באמינות הזיהוי".
[caption id="attachment_263431" align="alignleft" width="300"] דורון אופק, מרצה בכיר לסייבר במכללת האקר יו. צילום: ניב קנטור[/caption]
לעומת זאת, יש גורמים שסבורים כי יש לבדוק את ההמלצה של הממונה. אחד מהם הוא דורון אופק, מומחה לאבטחת מידע, מהעומדים בראש המאבק נגד המאגר הביומטרי. אתמול הוא אמר שיש ברשות הביומטרית מערכות מספיק טובות שיכולות לתת זיהוי אמין של תמונות של אנשים, ויש מקום לבחון את הנושא. אופק ציין כי "המדינה עצמה מיישמת טכנולוגיה זו בבקרת הגבולות, אז מה הסיבה שזה לא יהיה אמין לכלל אזרחי ישראל?".
ראש הרשות לניהול המאגר הביומטרי, אברהם מינס, העדיף שלא להתייחס לדו"ח ולהמלצות שלו. תגובת משרד הפנים אינה חד משמעית: לטענת המשרד, אין אפשרות לקצר את תקופת הניסיון, שמסתיימת ביוני הקרוב, אולם הוא לא פוסל בדיקה מקצועית של הנושא.
ככלל, הדו"ח, שעוסק בנושאים טכניים ומנהליים, מציין לחיוב את העבודה של הרשות הביומטרית מול הממונה על היישומים הביומטריים ומערך הסייבר. באשר לאבטחת המידע המצוי במאגר הביומטרי קובע הדו"ח כי "ראש מערך הסייבר הלאומי קבע שרמת ההגנה על המאגר גבוהה במיוחד, מעבר למה שמקובל במאגרים אחרים, והיא עומדת בסטנדרט הנדרש". עוד נכתב בדו"ח שהבדיקה העלתה שלא קיים לחשש לדליפה כלשהי מהמאגר.