זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/08/23 15:31
14.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מפא"ת במשרד הביטחון והתעשייה האווירית השלימו את הטמעת מערכות המודיעין במטוס 'אורון' לקראת מסירתו לחיל האוויר קרדיט לתמונה: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון
המנהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) במשרד הביטחון והתעשייה האווירית ציינו בימים האחרונים את סיום שילוב מערכות המודיעין במטוס המשימה 'אורון'.
סיום שילוב מערכות המודיעין הינו אבן דרך משמעותית בתכנית הפיתוח והניסויים של המטוס, שעובר לשלב המתקדם של טיסות ניסוי משותפות לחיל האוויר ולתעשייה האווירית.
המטוס הוא פיתוח משותף של מפא"ת במשרד הביטחון וחטיבת אלתא בתעשייה האווירית, יחד עם חיל האוויר, אגף המודיעין וזרוע הים.
ה'אורון' מצויד במערכות חישה ותקשוב, שיעניקו לצה״ל ממד מודיעיני לאחיזה של שטח ולמעקב בזמן אמת אחר תנועות קרקעיות, בכל מזג אוויר ותנאי ראות. הוא יופעל על ידי טייסת 122 "נחשון" של חיל האוויר.
סא"ל יועד, ראש ענף מטוסי משימה במפא"ת: "ייחודיות המטוס מתבטאת ביכולת איסוף ואחיזת כמות עצומה של מטרות בזירה רחבה, בכל מזג אוויר ותנאי ראות, מטווח גדול, בזמן אמת ובדיוק רב.״
סא"ל א׳, מפקד טייסת 122 בחיל האוויר: ״אני בטוח כי שלב הטיסות המשותפות יאפשר להכשיר את אנשינו באופן אפקטיבי ולקצר את לוחות הזמנים בדרך לקליטה מבצעית".
גדעון לנדא, מנהל מפעל מערכות מוטסות בחטיבת אלתא בתעשייה האווירית: "מדובר בשילוב יכולות מטוס ה-'אורון' בסינרגיה מלאה עם אחיו 'שביט' ו-'עיטם'.״
27/08/23 10:14
10.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בית המשפט העליון קבע כי הנתבעים גנץ ואשל מוגנים מפני הליכים אזרחיים כי יש להם חסינות תפקודית מאת Muhammad Sabah and B'Tselem, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34132188 בית המשפט העליון של הולנד פסק ביום ששי כי הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ ומח"א לשעבר תמיר אשל חסינים מהעמדה לדין בתביעה אזרחית שהוגשה נגדם בהולנד בגין מותם של ששה פלשתיניים בתקיפת אוויר בעזה בשנת 2014.
בית המשפט העליון קבע כי הנתבעים גנץ ואשל מוגנים מפני הליכים אזרחיים כי יש להם חסינות תפקודית, והם היו אישי ממשל ישראליים שביצעו מדיניות של ממשלתם. 'ללא קשר לאופי ולחומרת המעשים המיוחסים'.
התובע הוא איסמעיל זיאדה, אזרח הולנד ממוצא פלשתיני, שטען שאיבד את אמו, שלושה אחיו, גיסתו ואחייניתו בת 12 במבצע 'צוק איתן' ב-2014 ,
כאשר גנץ היה רמטכ"ל צה"ל ואשל היה מפקד חיל האוויר. התובע תבע פיצויים על פי החוק ההולנדי, המאפשר לתבוע על מעשים שבוצעו במקומות אחרים. אין אפשרות ערעור על החלטת בית המשפט העליון.
בני גנץ הודה בתגובתו לאנשי משרדי המשפטים והחוץ שהובילו את המהלך בהולנד שהביא לדחיית התביעה.
גנץ אמר כי "מה שאיפשר להתמודד עם התביעה הוא קיומה של מערכת משפטית חזקה ועצמאית בישראל, שהיא חומת מגן על חיילי ומפקדי צה"ל גם מול ערכאות בינלאומיות. חובתנו להגן עליה ולשמור על עוצמתה ועצמאותה", הדגיש בני גנץ.
27/08/23 17:24
10.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המידע פורסם במסגרת דו"ח חדש של חטיבת הסייבר HP Wolf Security, לרבעון השני של 2023 ויזואליה באדיבות חברת HP ענקית המחשוב והטכנולוגיה HP פרסמה את דו"ח חטיבת הסייבר HP Wolf Security, לרבעון השני של שנת 2023.
הדו״ח חושף שיטות חדשות של גורמי פשיעה ברשת הכוללים התקפות משולבות, בסגנון של משחק קוביות, כאשר מפיצי התוכנה הזדונית עוברים בין שילובים רבים של סוגי קבצים כדי להדביק מחשבים אישיים, זאת במטרה להתגנב דרך כלי זיהוי ואבטחה.
עוד חושף הדו"ח, עלייה של 23% בניסיונות תקיפה של הברחת HTML בקבצים מצורפים, בזמן שדואר אלקטרוני (79%) והורדות דפדפנים (12%) מובילים ברבעון השני כאמצעים הפופולריים ביותר להחדרת תוכנות זדוניות.
הממצאים המרכזיים:
44% מניסיונות התקיפה בוצעו באמצעות קבצי ארכיון אשר מהווים את כלי ההתקפה הפופולרי ביותר של תוכנות זדוניות, זה הרבעון החמישי ברציפות.
עלייה של 23% בניסיונות תקיפה של הברחת HTML בקבצים מצורפים.
עלייה של 18% בקובצי הפעלה, בעיקר כתוצאה משימוש בקובץ PDFpower.exe, המהווה וירוס טרויאני זדוני המבצע שינויים בהגדרות הדפדפן.
לפחות 12% מניסיונות התקיפה דרך דוא"ל שזוהו עקפו סורק שער דוא"ל אחד או יותר.
דואר אלקטרוני (79%) והורדות דפדפנים (12%) מובילים ברבעון השני כאמצעים הפופולריים ביותר להחדרת תוכנות זדוניות.
טקטיקות תקיפה חדשות
התקפה משולבת בסגנון של משחק קוביות - 32% מניסיונות התקיפה באמצעות סוס טרויאני הנקרא QakBot, אשר תוקף בעיקר ארגונים פיננסיים ובנקים, מסווגות כמיוחדות (unique) מכיוון שבוצעו באמצעות החלפת סוגי קבצים וטקטיקות כמו משחק קוביות, הצליחו לעקוף כלי זיהוי ומדיניות אבטחה.
Keylogger (רישום הקשות) במסווה – זוהו ניסיונות תקיפה של קבוצת פושעי הסייבר "Aggah" בהן הוחדר בהסתר קוד זדוני בפלטפורמת הבלוגים הפופולרית, Blogspot.
הסתרת הקוד במקור לגיטימי כמו Blogspot מקשה על כלי הזיהוי והאבטחה באיתור התוקף. לאחר הסתרת הקוד, פושעי סייבר משתמשים בידע שהם שואבים על מערכות Windows כדי להשבית יכולות זיהוי ואבטחה במחשב המשתמש, ומפעילים סוס טרויאני XWorm או AgentTesla לגישה מרחוק (RAT) ולבסוף גונבים מידע רגיש.
עלייה בניסיונות התקיפה של ארגון הפשיעה המקוון "Aggah" באמצעות שאילתת רשומות DNS TXT – עלייה בהתקפות של קבוצת הפשע Aggah"" שבוצעו באמצעות שאילתת רשומותDNS TXT, המשמשת בדרך כלל לגישה למידע על שמות דומיין, בכדי להחדיר סוס טרויאני (RAT) מסוגAgentTesla.
פושעי סייבר מנצלים את העובדה שפרוטוקול ה-DNS אינו מנוטר לעיתים על ידי צוותי אבטחה והסיכוי לחמוק מכלי הזיהוי והאבטחה גדול יותר.
ניסיונות תקיפה באמצעות תוכנה זדונית רב-לשונית: זוהה ניסיון תקיפה באמצעות שילוב של מספר שפות תכנות. תחילה, נעשתה הצפנה באמצעות צופן שנכתב ב-Go, שמביא לידי השבתה של כלי הסריקה נגד תוכנות זדוניות שאמורות לזהות את הפעולה.
לאחר מכן, המתקפה מחליפה את שפת התכנות ל-C++ כדי ליצור אינטראקציה עם מערכת ההפעלה של הקורבן וכך להביא לידי הפעלה של תוכנה זדונית NET בזיכרון, המשאירה מספר עקבות מינימלי במחשב.
כנסו כאן לדו"ח המלא
27/08/23 13:29
9.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההזמנה הנוכחית של שמונה מסוקים מצטרפת להזמנה בתהליך של ארבעה | המסוקים ימסרו החל מ-2026 לישראל צילום: לוקהיד מרטין לחיל האוויר הישראלי כבר מובטחים שמונה מסוקי תובלה CH-53 KING STALION שיחליפו בעוד כמה שניים מסוקי יסעור מתיישנים.
שמונת המסוקים הישראלים בחוזה הייצור החדש מצטרפים לארבעה מסוקים אשר נחתמו לייצור בשנה שעברה, כחלק מעסקת מכירה צבאית למדינה זרה (FMS) אשר כוללת 12 מסוקים עבור מדינת ישראל.
במסגרת העסקה הנוכחית, הצי האמריקני הקציב ללוקהיד מרטין/סיקורסקי 2.7 מיליארד דולר לייצור ומסירת 35 מסוקי K לחיל הנחתים ולחיל האוויר הישראלי.
מסירת המסוקים תחיל בשנת 2026. מדובר ב-12 מסוקי LOT 7 למרינס, 15 מסוקי LOT 8 למרינס ויתרם, שמונה מסוקים, לישראל. בסך הכלל מתכנן חיל הנחתים לרכוש 200 מסוקים מדגם זה.
SHEPHARDS MEDIA מדווח כי מסוקי K לישראל מיועדים לסיוע למשימות מבצעים מיוחדים ולספק לחיל האוויר פלטפורמה למבצעים גדולים, כולל תובלת לוחמים ומטענים ומשימות חילוץ והצלה.
הצי האמריקני הכריז על קצב ייצור מלא של מסוקים בסוף 2022 וקצב הייצור יגדל ביותר מ-20 מסוקים בשנה בשנים הקרובות.
מסוקי K עברו כמה שלבי התפתחות, כמו יותר מ-1,000 שעות טיסה מבצעיות, השלמת ניסוי ימי שני מוצלח לטיסות מבצעיות והעברת מטען ממטוס תובלה C-130 למסוק K.
המסוק מיועד להרים 12 אלף ק"ג מטען ברדיוס מבצעי של 200 ק"מ בתנאי סביבה של חום וגובה, יכולת נשיאה גדולה פי שלושה ממסוקים קודמים.
בייצור מסוקי K הוחל בשנת 2017 והם צברו יותר מ-450 שעות טיסות ניסוי ורמת מטענים חיצונית עד 16,329 ק"ג.
"ייצור 35 מסוקים נוספים בתוכנית מסוק ה—CH-53K מהווה הישג משמעותי מאוד ונקודת ציון בתוכנית, ותסייע להמשיך ולייעל את שרשרת האספקה וכן לזרז את קצב ייצור המסוקים", כך אמר פול למו, נשיא סיקורסקי.
27/08/23 10:07
8.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בפריטי ציוד שיותקנו במטוסים עד ינואר 2028 תמונה: לוקהיד מרטין הצי האמריקני חתם על חוזה עם חברות לוקהיד מרטין ופראט אנד ויטני בסך של יותר ממיליארד דולר לרכש חלקים ורכיבים שונים למטוסי הקרב החמקניים F-35.
בשבוע שעבר הודיע הפנטגון כי לוקהיד מרטין קיבלה 347 מיליון דולר לרכש מערכות תצוגה לקסדות טייסי F-35 של הצי, המרינס וחה"א האמריקניים. החברה קיבלה 607 מיליון דולר לרכישת ציוד לייצור 173 מטוסים כאלו.
דפנס ניוז מוכר כי יצרנית המנועים פראט אנד ויטני, השייכת לתאגיד RTX (לשעבר ריית'יון) קיבלה 59 מיליון דולר לרכש מוצרי חומרה למנועי F-35.
התקנת קסדות הטייסים מתבצעת בפורט וורת', טקסס, שם מייצרים את מטוסי F-35, ועבודות נוספות יבוצעו במפעלי החברה בקליפורניה, בבריטניה, באיטליה ובמקומות נוספים.
מדובר בפריטי ציוד שיותקנו במטוסים עד ינואר 2028. הקבלנית הראשית של כל העסקות הללו היא מפקדת מערכות ים ואוויר של צבא ארה"ב במדינת מרילנד.
27/08/23 13:18
8.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפרסים יוענקו במסגרת תחרות לאומית חדשה בתחום החדשנות שמקדם האיגוד הישראלי לאיכות Photo by Jason Goodman on Unsplash האיגוד הישראלי לאיכות החליט לקיים תחרות לאומית חדשה בתחום החדשנות. זאת, במקביל לתחרות היוקרתית בישראל המעניקה פרס לאומי לאיכות והמצוינות בישראל ע"ש יצחק רבין.
מדובר בתחרות רב-שנתית הפתוחה לכלל הארגונים במשק הישראלי כשכל כוונתה, קידום תרבות חדשנות "הלכה למעשה" במשק, לצד מצויינות בניהול חדשנות מוסדיות.
החדשנות המוסדית עוסקת בפיתוח ארגונים, ותכליתה להבטיח את שרידותם, חוסנם ותנופתם תוך השקעה בפיתוח ההון האנושי, בכשירותם היזמית של אנשי הארגון ובעיצוב מנגנונים תומכים.
בנוסף לכך, נדרשת השקעה גם בתפישות תפעול, תהליכים, תשתיות תומכות (מבנים ארגוניים, תשתיות טכנולוגיות, תשתיות פיזיות ודיגיטאליות) ושותפויות חוצות אקו-סיסטם.
"עידוד וטיפוח תרבות של חדשנות והטמעת מנגנונים של חדשנות מוסדית בארגונים בישראל, צפויים לחזק את הפוטנציאל שלהם לממש יוזמות ורעיונות לכדי מוצרים ושירותים פורצי דרך ולשמר את מעמדה של ישראל כ Startup-Nation״, אומר סא"ל במיל' ד"ר דוד אלקחר, ממובילי התחרות.
"התחרות עוצבה במטרה להתוות דרך להטמעת חדשנות, על בסיס קריטריונים בין-לאומיים מוכרים, לצד העמדת "רף" (סטנדרט) להכוונת העיסוק בתחום החדשנות, במגזר הציבורי והפרטי" שרון אנקר, יו"ר האיגוד הישראלי לאיכות.
במסגרת התחרות הלאומית בתחום החדשנות יוענקו השנה תעודות בקטגוריית 'מפעל חיים' לרמטכ"ל לשעבר רא"ל (במיל') אביב כוכבי, לד"ר יוסי ורדי ולד"ר ארנה ברי, אשר קידמו את תחום החדשנות במדינת ישראל.
רא"ל (במיל') אביב כוכבי, מייסד ומוביל טרנספורמציית חדשנות מוסדית בצה"ל. הקים בצה"ל את חטיבת שילו"ח, את מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטאלית, את היחידה הרב ממדית, את המכללה הביטחונית לחדשנות יזמות והשתנות, את חממת היזמות המטכ"לית צ'אלנג', ועוד.
ד"ר יוסי ורדי יזם, המכונה "הגורו של האינטרנט הישראלי", ממייסדי חברת מיראביליס (ICQ), ולשעבר מנכ"ל משרד הפיתוח, והמנכ"ל הראשון של משרד האנרגיה. ד"ר ורדי, משקיע את זמנו ומרצו לעיצוב אקו-סיסטם של חדשנות בישראל, עידוד דו-קיום ויזמות חברתית בישראל ומיצוב מעמדה של ישראל כסטארטאפ ניישן במעגלים בינלאומיים נרחבים.
ד"ר ארנה ברי, המכונה "האישה הראשונה של ההייטק הישראלי", ולשעבר המדענית הראשית במשרד התעשייה והמסחר. ד"ר ברי, דמות מפתח לקידום מעמד הנשים בישראל, הן באמצעות דוגמה אישית של שבירת "תקרת הזכוכית" והן בפעילותה המעוררת השראה להעצמה וקידום של נשים.
האיגוד הישראלי לאיכות, כגוף מוביל בתחום האיכות החדשנות והמצוינות בישראל, אחראי למגוון רחב של פעילויות, לרבות, כנס איכות שנתי (לאומי/בינלאומי) המהווה במה לשיח מקצועי של העוסקים בתחום האיכות, החדשנות והמצוינות.
מתוך כך, השנה החליטה הנהלת האיגוד הישראלי לאיכות לקיים את טקס חלוקת הפרסים של התחרות הלאומית בתחום החדשנות במסגרת מושב הנעילה של כנס האיכות השנתי (ה- 40) של האיגוד הישראלי לאיכות (חוגג השנה 50 שנה להיווסדו).
הכנס יתקיים במלון דוד אינטרקוננטיננטל, תל אביב, בתאריכים 21-22 בנובמבר. לאתר הכנס
כלל הארגונים במשק הישראלי מוזמנים להשתתף בתחרות | הרישום פתוח עד לתאריך ה 31/8/2023
27/08/23 09:46
8.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הערכות, היקף העסקה כ-200 מליוני דולרים | הרכש יתבצע מחברת רייתאון צילום: רפאל עסקת ענק לרפאל: חיל הנחתים של ארה"ב מתכנן לרכוש שלוש סוללות כיפת ברזל, כולל 44 משגרים ו-1,840 מיירטי טמיר.
WAR ZONE מדווח כי לא ידוע השווי המדויק של העסקה, אך מעריכים שמדובר ב-200 מיליון דולר. המארינס זקוק לכיפת ברזל להגנה מפני טילי שיוט, ומערכות אלו הם בעלות יכולות גם להגנה מפני רקטות וארטילריה.
פרטי הרכש מתפרסמים באתר של ממשלת ארה"ב. את הרכש יבצעו המארינס מחברת רייתאון שמשווקת את המערכת בארה"ב תחת המותג SKY HUNTER.
המרינס פועלים מאז שנת 2020 להצטיידות במערכת המוגדרת 'יכולת יירוט לטווח בינוני' MRIC.
באתר נאמר שחיל הנחתים מתכוון לרכוש, בנוסף לטילים ולמיירטים, גם יחידות בקרת אש אלקטרוניות, 11 מערכות ניהול קרב, מערכות עיבוד ותצוגת נתונים, וכן ציוד לוגיסטי וציוד נלווה.
בידי מרינס יש כיום אב-טיפוס של מרכיבים שונים של המערכת, כולל מיירטי טמיר. על כל משגר ניתן לטעון 20 מיירטים בו-זמנית, ולכל מיירט יש מכ"ם אקטיבי וערוץ העברת נתונים כפול.
המיירט הוא בעל יכולת תמרון גבוה, ועליו רש"ק של חומר נפץ ומרעום לייזר. מחיר מיירט נע בין 40 ל-100 אלף דולר, מחיר נמוך בהשוואה לטילי קרקע-אוויר דומים אחרים, כותב WAR ZONE.
מחודש יוני ביצעו הנחתים שני ניסויי ירי חי מוצלחים של האב-טיפוס MRIC נגד מטרות-דמי שדימו איומי טילי שיוט.
27/08/23 11:27
7.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בעוד ישראל מקיימת קשרים ענפים עם באקו, איראן מנהלת קשרים ענפים עם שכנתה - ירוואן Credit: via REUTERS | Ramil Sitdikov מאז שהתגלה שאיראן מספקת לרוסיה כטמ"מים שהאד לצורכי המלחמה באוקראינה נחשף גם התפקיד שממלאת ארמניה בין שתיהן. בציר טהרן-ירוואן-מוסקווה משמשת ארמניה כבסיס לוגיסטי לשת"פ הצבאי שבין רוסיה לאיראן.
בשנת 2020 התחוללה מלחמת קרבאך השנייה בין ארמניה לשכנתה אזרבייג'אן, הסתיימה בניצחון אזרבייג'ני ובהסכם הפסקת אש. הסכם שלום עוד לא נחתם בין באקו לירוואן.
ישראל ואזרבייג'אן הן מדינות ידידותיות, ישראל מספקת לאזרבייג'אן מערכות נשק רבות, אזרבייג'אן מספקת לישראל נפט. כ-40 אחוזים מהנפט שמייבאת ישראל מקורו באזרבייג'אן.
איראן מספקת נשק לרוסיה בדרכי תחבורה שונים, אחד מהם דרך ארמניה, כטמ"מי שאהיד עוברים דרך ירוואן. הודו מוכרת נשק לארמניה, ובישראל יש שמביעים חשש שנשק כזה עלול להגיע לידי האיראנים. ומשם אולי לסוריה.
קמפיין תעמולה איראני נגד ישראל
באזרבייג'אן מבחינים בקמפיין תעמולה איראני נגד ישראל. באיראן טוענים שאזרבייג'אן משמשת למוסד הישראלי שער כניסה לאיראן, לה גבול ארוך עם אזרבייג'אן. "שת"פ בין האזרבייג'נים לבין הציונים", נאמר בפרסומים באיראן.
היו גם תקיפות סייבר איראניות נגד באקו בעלות אופי אנטישמי עם סיסמאות שהנשיא אילהם אילייב "משתף פעולה עם הציונים", בצירוף סימן מגן דוד.
נושא העברת כטמ"מים איראניים לרוסיה דרך ארמניה עלה לכותרות. ארה"ב הזהירה את ירוואן על קשריה ההדוקים עם טהרן ומוסקווה. ראש ה-CIA ויליאם ברנס ביקר בירוואן, הזהיר את הממשלה, ואף הוטלו סנקציות על חברה ארמנית.
בחודשי אוגוסט-ספטמבר אשתקד נרשמו טיסות מטוסי איליושין IL-76MD רוסיים לארמניה שהעבירו כטמ"מים לרוסיה.
היו גם משלוחים כאלו של חברת התעופה האיראנית 'איראן אייר קרגו', שהיא חברה-בת של 'איראן אייר'. ב-2020 הודה משרד ההגנה הארמני בהעברת נשק מאיראן לרוסיה.
Forbes כתב בנובמבר 2022 כי ארמניה עצמה גילתה עניין בקניית כטמ"מים איראניים מדגמי שאהיד, אבאדיל ומג'והאד.
יש תמרונים צבאיים משותפים, היתה חתימה על הסכם לשת"פ צבאי, ושר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדולהאן הכריז באוקטובר 2020: "ביטחונה של ארמניה הוא גם ביטחונה של איראן".
קשרי ישראל-אזרבייג'אן
קשרים אלו מתנהלים בכמה תחומים, בנוסף לסיוע הצבאי, עליו אומרים בבאקו: "היתה מלחמה, אלפים נהרגו ונפצעו. היא הסתיימה. בעבר אולצנו להשקיע בביטחון, וישראל עזרה לנו במלחמה זו ואחריה".
יש שת"פ הדוק בין ישראל לאזרבייג'נים בתחום הסייבר. בסיוע הטכניון נפתח בבאקו מרכז להגנת סייבר. ראש מערך הסייבר הלאומי של אזרבייג'אן, גנרל אילגר מוסאייב, ביקר בישראל במרכז לניהול אירועי סייבר במערך הסייבר הלאומי בפארק הייטק בבאר שבע.
שתי המדינות משתפות פעולה בפיתוח סטארטאפים, בתחומי תרבות ובפרוייקטים מיוחדים, כמו תמיכה בביה"ס חב"ד אור-אבנר וביה"ס מספר 46 בבאקו, בו יש כיתות ללימודי יהדות.
בין שתי המדינות יש קשרים דיפלומטיים מאז 1992. שגריר אזרבייג'אן בישראל, מוכתר ממדוב, יושב זמנית במשרדי משלחת סחר בתל אביב, עד שיימצא מקום לשגרירות אזרבייג'נית.
השגריר ממדוב כיהן בעבר כסגן שר המדע והחינוך בארצו, כאיש משרד החוץ בשגרירות ארצו בבלגיה ועמד בראש האגף לשיתוף פעולה בינלאומי.