זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
18/05/23 08:24
14.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רובה ה-IAR יחליף את המקלע הקל Ultimax 100 MK2 בקליבר 5.56 מ"מ תוצרת חברת ST Engineering שנמצא כרגע בשירות הצבא
(Picture source: Facebook page of Colt Infantry Automatic Rifle (IAR) Model IAR6940) צבא סינגפור בחר ברובה IAR6940 של חברת קולט כרובה המחלקתי החדש שאמור להחליף את המקלע הקל Ultimax 100 MK2 בקליבר 5.56 מ"מ תוצרת חברת ST Enginneering שנמצא כרגע בשירות הצבא. משרד ההגנה הסינגפורי לא מסר פרטים לגבי כמויות, שווי העסקה ולוחות זמנים לאספקה לצבא.
האתר Janes.com דיווח כי חברת הקלר וקוך הגרמנית הייתה יריבתה של קולט במכרז זה לרובה המחלקתי החדש של צבא סינגפור.
רובה הקולט IAR פותח בשנת 2008 עבור לצרכי חיל הנחתים האמריקאי כרובה חי"ר אוטומטי והוא מבוסס על משפחת רובי M16 .לרובה בוכנת גז פנימית מסוג סטונר, אורך קנה של 16.1 אינצ'ים, קת, מסילות ומשטח אחיזת יד תחתון חדשים.
18/05/23 09:11
14.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התכנית הושקה ב-2015, בעקבות בקשה ראשונית מספרד ובהמשך הצטרפה קולומביה | משרד הביטחון הספרדי קיבל אישור להשקיע כ-542 מיליון דולר בפרויקט https://www.airbus.com/en/products-services/defence/uas/uas-solutions/si... איירבוס ספרד מוכנה להתחיל לעבוד על המל״ט SiRTAP עבור חילות האוויר הספרדיים והקולומביאנים, ואמרה שהיחידות הראשונות יכולות להימסר לספרד עד 2026 אם הממשלה תאשר חוזה בקרוב.
התכנית הושקה ב-2015, בעקבות בקשה ראשונית מספרד ובהמשך הצטרפה קולומביה. איירבוס הובילה את תוכנית Sistema RPAS Táctico de Altas Prestaciones או SirTAP - הידועה בעבר כ-Atlante 2 MALE - שמטרתה ליצור כלי טיס בלתי מאויש טקטי.
הפלטפורמה אמורה להחליף את ציי המל"טים המזדקנים מתוצרת ישראל של שתי המדינות, את מטוסי ה-Searcher MkII של ספרד המיוצרים על ידי התעשייה האווירית הישראלית (IAI) ואת ה-Hermes 450 של קולומביה, המיוצר על ידי אלביט.
בשיחה עם Defense News בתערוכת Feria Internacional de Defensa y Seguridad, אמר ז'אן-בריס דומונט, ראש מערכות אוויר צבאיות באיירבוס, כי ספרד שוקלת לרכוש בסך הכל 27 מערכות SiRTAP. כל אחת מורכבת משלושה מטוסים , תחנת בקרה קרקעית וציוד קליטת נתונים. המל"ט נמצא כרגע עדיין בשלב תכנון מקדים.
שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות (MoU) לשיתוף פעולה בנושא בשנת 2019, ולאחר מכן הגיעה הצעה רשמית שהגישה איירבוס למשרד התעשייה הספרדי בינואר 2021. לאחרונה, משרד הביטחון הספרדי קיבל אישור להשקיע כ-542 מיליון דולר ( 500 מיליון אירו) מתקציב הביטחון לפרויקט המל"ט.
באשר לקולומביה, על פי הדיווחים, המדינה מעוניינת לקנות שש מערכות הכוללות 18 מל"טים, כאשר כמה ספקים קולומביאנים תורמים אלמנטים לתכנון המערכות.
ה-SiRTAP צפוי לספק יותר מ-20 שעות טיסה, בגבהים של 21,000 רגל תוך נשיאת מטען של עד 150 קילוגרם.
18/05/23 08:51
13.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פוטין אמר בטקס כי קו הרכבות ראשט-אסטרה יהיה חלק מפרוייקט גדול ויסייע לתעבורה הבינלאומית. לדבריו, לאורך חופי הים הכספי ייסללו 165 ק"מ של פסי רכבת Photo by Ankush Minda on Unsplash נשיאי רוסיה ואיראן פוטין וראיסי חתמו בווידיאו על הסכם לבנייה ומימון של קו ממסילת ברזל איראני שיחבר בין כמה מדינות, ואמור להתחרות בעתיד בתעלת סואץ כנתיב סחר בינלאומי.
קו ממסילת הברזל ראשט-אסטרה יחבר בין הודו, איראן, רוסיה, אזרבייג'אן ומדינות נוספות, וזה חלק ממיזם בינלאומי גדול המכונה 'מסדרון התחבורה צפון דרום'.
פוטין אמר בטקס כי קו הרכבות ראשט-אסטרה יהיה חלק מפרוייקט גדול ויסייע לתעבורה הבינלאומית. לדבריו, לאורך חופי הים הכספי ייסללו 165 ק"מ של פסי רכבת והדבר יסייע לחבר את נמלי רוסיה בים הבלטי עם נמלים איראניים באוקיאנוס ההודי ובמפרץ הערבי.
סוכנות רויטרס מדווחת כי באחרונה מתהדקים קשרי איראן ורוסיה בתחומים אזרחיים וצבאיים. בטקס החתימה על ההסכם אמר נשיא איראן אברהים ראיסי: "ללא שום ספק הסכם זה הוא צעד אסטרטגי חשוב בקידום השת"פ בין טהרן למוסקווה".
בטהרן מבקר עתה סגן ראש ממשלת רוסיה אלכסנדר נובק, הממונה על "דיפלומטיית האנרגיה" בממשלת רוסיה, והוא הדגיש את השיתוף עם איראן בתחומי נפט וגז. השנה החלה רוסיה לספק נפט לאיראן ברכבות.
18/05/23 09:26
12.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במסגרת החוזה, אלביט מערכות תספק 20 מערכות משגרי רקטות ארטילריות PULS המשולבות בפלטפורמת COMMIT כמשאית נבחרת, וכן חבילת רקטות וטילים Credit to Netherlands Ministry of Defense עסקת הרקטות אלביט-הולנד שדיווחנו עליה בסוף אפריל האחרון, נסגרה. אלביט הודיעה כי כחלק מהסכם בין משרד הבטחון הישראלי ומשרד הביטחון ההולנדי, היא זכתה בחוזה בשווי 305 מיליון דולר לאספקת מערכות משגרי רקטות ארטילריות מסוג Precise & Universal Launching System (PULS) לצבא הולנד. החוזה ימומש על פני תקופה של חמש שנים.
במסגרת החוזה, אלביט מערכות תספק 20 מערכות משגרי רקטות ארטילריות PULS המשולבות בפלטפורמת COMMIT כמשאית נבחרת, וכן חבילת רקטות וטילים בעלי טווחים שונים ושירותי הדרכה ותמיכה.
מערכת ה-PULS של אלביט, היא מערכת שתוכננה בתפיסת ארכיטקטורה פתוחה, אשר תומכת ביכולות צמיחה עתידיות, ביכולת לשלב פתרונות C4i קיימים, ובגמישות להתאמת המערכת לדרישות הלקוח הספציפיות.
המערכת מספקת פתרון מקיף וחסכוני, התומך בירי הן של רקטות חופשיות והן של רקטות וטילים מונחים מדויקים בטווחים הנעים מ-12 ק"מ ועד 300 ק"מ. משגר ה-PULS הנו משגר הניתן לשילוב מלא והרכבה על מגוון רחב של פלטפורמות גלגליות וזחליליות, יכולת המאפשרת הפחתה משמעותית בעלויות התחזוקה וההכשרה עבור ציי פלטפורמות קיימות.
18/05/23 09:38
11.76% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צבר ההזמנות ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם בכ-16.5 מיליארד דולר, בהשוואה לצבר של כ-15.6 מיליארד דולר בסוף שנת 2022. 75% מהצבר מיועד למכירה ללקוחות חו"ל קרדיט: התעשייה האווירית התעשייה האווירית פרסמה את דוחותיה הכספיים המאוחדים לרבעון שהסתיים ב-31 במרץ 2023.
מכירות החברה ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכמו בכ-1,279 מיליון דולר בהשוואה לכ-1,200 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 79 מיליון דולר הנובע בעיקרו מגידול במכירות בחטיבת מערכות טילים וחלל ובחטיבת תעופה.
נתח המכירות של החטיבות הצבאיות ברבעון הראשון של שנת 2023 עלה בכ-3% לכ-1,057 מיליון דולר בהשוואה לכ-1,030 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 27 מיליון דולר.
נתח המכירות של חטיבת תעופה ברבעון הראשון של שנת 2023 עלה בכ-10% לסך של כ-356 מיליון דולר בהשוואה לכ-325 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד – גידול של 31 מיליון דולר המשקף עלייה בהכנסות בענף MRO ובענף מטוסי מנהלים.
נתח המכירות לייצוא ברבעון הראשון של שנת 2023 עמד על 72% והסתכם בכ-927 מיליון דולר (כ-352 מיליון דולר המהווים 28% נמכרו בישראל), בהשוואה ל-70% ברבעון המקביל אשתקד - כ-836 מיליון דולר (כ-364 מיליון דולר המהווים 30% נמכרו בישראל).
הרווח הנקי ברבעון הראשון של שנת 2023 צמח בכ-17% ל-91 מיליון דולר (כ-7.1% מהמכירות) בהשוואה לרווח נקי של כ-78 מיליון דולר (כ-6.5% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי של החטיבות הצבאיות ברבעון הראשון של שנת 2023 עלה בכ-13% לכ-99 מיליון דולר, בהשוואה לכ-88 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גידול של 11 מיליון דולר. הרווח הנקי של חטיבת תעופה ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם בכ-10 מיליון דולר לעומת רווח נקי של כ-7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA ברבעון הראשון של שנת 2023 צמח בכ-14% לכ-183 מיליון דולר (כ-14.3% מהמכירות) בהשוואה לכ-161 מיליון דולר (כ-13.4% מהמכירות), ברבעון המקביל אשתקד.
צבר ההזמנות ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם בכ-16.5 מיליארד דולר, בהשוואה לצבר של כ-15.6 מיליארד דולר בסוף שנת 2022. 75% מהצבר מיועד למכירה ללקוחות חו"ל בפיזור גיאוגרפי רחב.
הצבר מורכב ממגוון רחב של פרויקטים ומבטיח כ-3.4 שנות פעילות בהיקף המכירות הנוכחי.
18/05/23 14:40
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לישראל עדיף למקד מאמץ בהפלת המשטר האיראני - זה יותר פשוט מלהפיל את משטר חמאס בעזה https://www.president.ir/en/143940 עוד סבב ברצועת עזה הסתיים. הסבב הבא בדרך, זה רק עניין של זמן. זה ברור לכולם אבל אין יותר מדי מה לעשות. זוהי עוד בעיה אסטרטגית שיש לישראל, ולא החמורה ביותר, אז היא תחכה. כך היה עד כה וזה לא ישתנה.
לישראל כידוע יש שורה של אתגרים, במישורים שונים, בתוך הבית ומחוצה לו. צריך לטפל בכולם בו זמנית אבל כמובן לא ניתן להקדיש את מלוא תשומת הלב לכולם, ובטח לא לבעיות פחות חשובות ובעיקר אם הן לא דחופות. רצועת עזה, עם כל הנפיצות שלה, תמתין, ולו בלית ברירה. בעיה חמורה הרבה יותר היא איראן בכלל ותוכנית הגרעין שלה בפרט. התמודדות עם איראן קשורה גם לרצועת עזה.
יש פתרונות לרצועת עזה אבל כולם בעייתים. ישראל היתה רוצה להחליף את שלטון החמאס ברצועת עזה בגורם אחר, פלסטינאי או גורם ערבי אחר, שיהיה מתון יותר, למשל מצרים. לכאורה מצרים מתאימה לתפקיד כי יש לה גבול עם רצועת עזה, היא שלטה באזור זה בעבר, שהאוכלוסיה שלו היא ערבית וסונית ברובה, כמו רוב האוכלוסיה במצרים, והמשטר במצרים מקיים קשרים עם ראשי הארגונים ברצועת עזה.
אבל מצרים שקועה עד צוואר בבעיות שלה, במיוחד במישור הכלכלי, והמצב בתחום זה החריף מאד לאחרונה בגלל המלחמה באוקראינה. יש למצרים יותר ממאה מיליון איש, למרות מאמץ מתמשך, ולא מוצלח במיוחד, לצמצם את האוכלוסיה שלה.
כלומר למצרים יש די תושבים עניים. היא לא רוצה להיות אחראית גם על יותר משני מיליון פלסטינאים שגרים ברצועת עזה, ורובם סובלים מעוני. הם גם גרים באזור בעל תשתיות כה רעועות, שמחייבות השקעות עתק, ואין למצרים כסף לכך.
אלטרנטיבות אחרות גם לא קיימות למעשה. הרשות הפלסטינאית בקושי שורדת ביהודה ושומרון, וגם זה אולי לא לזמן רב לאור הקשיים שלה ואי הוודאות בעידן פוסט אבו – מאזן. יש סיכוי נמוך מאד שהרשות מסוגלת לשלוט ברצועת עזה ולו לאור הסכסוך בינה לחמאס.
ישראל בוודאי לא רוצה לשלוט ברצועת עזה, שוב. ניסיון העבר מהמחיר של שליטה בקן צרעות זה עדיין זכור לה היטב. עם כל הצרות שנגרמות מרצועת עזה עדיף להתמודד עימה מבחוץ מאשר מבפנים. כפשרה בין פתרון שורש, כיבוש רצועת עזה, להמשך המצב הקיים ניתן לבצע מהלך צבאי יחסית קצר ברחבי רצועת עזה, במטרה להשמיד תשתית צבאית.
אבל המחיר של מבצע כזה עלול להיות גבוה, במיוחד אם הוא יתמשך יותר מהמתוכנן, מה שבהחלט אפשרי. גם כידוע תשתית צבאית ברצועת עזה, כמו רקטות, מתבססת על אספקה אזרחית.
לכן גם אם יושמדו מחרטות ומפעלי רקטות למיניהם, וגם מחסני רקטות יחוסלו, ניתן יהיה לחדש את המלאי שלהם. זה ייקח זמן אבל זה לא יהיה בהכרח שווה את המחיר של השמדת תעשית הרקטות. זה נכון בוודאי אם ידרש מהלך קרקעי בתוך רצועת עזה.
נשארים עם הכלה שאותה ניתן לשפר. למשל חמאס ובמיוחד ג'יהאד אסלאמי נשענים על תמיכה איראנית. בלעדי איראן ארגונים אלו יהיו חלשים בהרבה. ישראל רואה באיראן אויב מרכזי, בין היתר בגלל תמיכת איראן במאבק האלים הפלסטינאי.
על ישראל להשקיע יותר מאמצים בלנסות ולערער ובתקווה להפיל את המשטר האיראני. זו מטרה בעלת חשיבות עליונה, במיוחד בגלל תוכנית הגרעין האיראנית וכאמור גם בגלל השיקול הפלסטיני. על ישראל לחזק את האופוזיציה האיראנית, ולו באופן עקיף, ולנסות לגייס מדינות אחרות, ובעיקר את ארצות הברית, למהלך זה.
איראן ספגה בשנים האחרונות גלי מחאות. האחרון בהם היה החזק מכולם. הגל הבא עשוי להיות אימתני אף יותר ואולי אף לאיים על המשטר עצמו. לכן יש מראש לפעול לחזק את האופוזיציה האיראנית על מנת להגביר את הסיכוי למוטט את המשטר שם.
בשורה התחתונה ישראל היתה רוצה להפיל את משטר החמאס אבל זה קשה לביצוע. עדיף, ולא רק בגלל הבעיות עם רצועת עזה, להתמקד באיראן.
18/05/23 08:34
8.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתרגיל משתתפים 35 מטוסים ו-20 אניות מלחמה של חברות נאט"ו ושותפות הברית. הוא יימשך שלושה שבועות ויעסוק בעיקר בתרגילי הפעלת מערכות נשק ימיות https://www.gov.uk/government/news/1500-uk-troops-join-major-nato-exerci... סביב חופי סקוטלנד החל השבוע תמרון ימי גדול בהשתתפות ציי 13 חברות בנאט"ו, שמטרתו תרגול יכולות טילים והגנה אווירית ביבשת אירופה.
בתרגיל משתתפים 35 מטוסים ו-20 אניות מלחמה של חברות נאט"ו ושותפות הברית. הוא יימשך שלושה שבועות ויעסוק בעיקר בתרגילי הפעלת מערכות נשק ימיות מסוגים שונים ומערכי הגנ"א.
UK DEFENSE JOURNAL מדווח שיבוצעו בתמרונים ירי חי נגד דמויי מטרות של טילים רגילים וסופר-סוניים וטילים בליסטיים. באחד התרחישים יתקפו מטוסי קרב ראפאל של חיל האוויר הצרפתי את משחתת הצי המלכותי הבריטי DEFENDER כדי לבחון את יכולות התקיפה וההגנה בים.
תת-אדמירל מורלי, סגן מפקד הכוח הימי של נאט"ו, אמר שהכוונה היא לבחון את רמות שיתוף הפעולה בין ציי הברית והשימוש בטכנולוגיות של לחימה בזירה הימית.
ספינה אמפיבית של חיל הנחתים המלכותי הבריטי ועליה יחידה של מרינס השתתפה השבוע בתרגיל של הצבא השוודי שדימה פלישה צבאית לשוודיה. שלוש פעמים נחתו נחתים הבריטיים מהספינה האמפיבית 'אלביון' כדי לבחון את יכולות ההגנה של הצבא השוודי.
18/05/23 08:28
8.24% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בבסיס חה"א נליס במדינת נוואדה כבר פועלות שתי טייסות אדומות, ושלישית נמצאת בבסיס איילסון באלסקה By Master Sgt. Andy Dunaway - This image was released by the United States Air Force with the ID 080610-F-BC606-048 (next).Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4534330 חיל האוויר של ארה"ב הסב טייסת מילואים של מטוסי קרב F-16 לטייסת אדומה חדשה, טייסת ביום אויב, שכינוייה בארה"ב AGGRESSOR.
משימתה העיקרית של טייסת 706 החדשה היא לדמות איומים של מטוסי קרב בני דור 4 של האויב. יש כיום ביקוש רב לטייסות ביום אויב כדי לסייע לאימון טייסי קרב ולבחון טכנולוגיות ופריטי ציוד חדשים, בעיקר מול איום מטוסי החמקן J-20 של חיל האוויר הסיני.
בבסיס חה"א נליס במדינת נוואדה כבר פועלות שתי טייסות אדומות, ושלישית נמצאת בבסיס איילסון באלסקה. הטייסת החדשה שהוקמה השבוע מצויידת במטוסי קרב F-16C VIPER.
WAR ZONE מוסר שריבוי טייסות אדומות לביום אויב הוא חלק מהמגמה לעבור מלחימה אווירית בטרור והתמודדות עם סכסוכים קטנים, להתמודדות עם סכסוכים רחבי-היקף בזירה האווירית.
קולונל כריסטופר פינקלשטאדט, מפקד טייסת אדומה, הסביר: "אנו לומדים היטב את כל מה שאנו רואים אצל אויבינו, וכך אנו יכולים לחקות ולדמות את שיטותיהם, כדי שהכוחות ה'כחולים' שלנו יידעו איך להתמודד".
הערה: גם בחיל האוויר הישראלי פועלת טייסת אדומה, היא טייסת 115 'הדרקון המעופף' המטיסה מטוסי F-16 ומסוקים. הטייסת משמשת לביום אויב ומרכז אימונים מתקדם.