זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
29/06/21 15:45
9.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, הגיע ללבנון לפגישה עם חסאן נסראללה. מטרת המפגש אינה ברורה, אך ניתן להניח כי הנייה הגיע עם רשימת קניות אמל״ח לטובת מילוי מחסנים של חמאס עזה https://twitter.com/YounesZaatari/status/1409825031455006720?s=20 ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, הגיע ללבנון לפגישה עם חסאן נסראללה. מטרת המפגש אינה ברורה, אך ניתן להניח כי הנייה הגיע עם רשימת קניות אמל״ח לטובת מילוי מחסנים של חמאס עזה ואולי גם להשחיז את מנגנון התיאום בין הארגונים סביב ירושלים.
נסראללה מתמודד בימים אלו עם משבר כלכלי קשה ועמוק בלבנון. כזה שעתיד, אולי, לגרום להתפוררות המדינה שאינה מסוגלת לספק לאזרחיה דלק, אוכל, רפואה וחשמל. זה כנראה לא מפריע לו, ואולי אף מעודד אותו, להמשיך את הסחר בנשק וסמים על מנת לספק יציבות פיננסית לארגון חיזבאללה. כזו, שאינה תלויה בכלכלה הלבנונית.
נקודה נוספת לדיון היא הקשר בין נסראללה לאיראן. בקרוב איראן אמורה להכנס להסכם עם ארה״ב ואירופה, שירים את הסנקציות הכלכליות מעליה. המשמעות היא התאוששות הכלכלה האיראנית, ואולי אף הזרמת נשק לעזה באמצעות חיזבאללה. יותר כסף, יותר רווחה כלכלית גם למשמרות המהפיכה של איראן.
29/06/21 09:14
9.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערך הגרעין של צפ״ק חוזר שוב לכותרות עם סימנים מהחלל המעידים על פעילות כלשהי במעבדת הפרדת פלוטוניום. מומחים טוענים שללא פקחים, אין אפשרות לדעת בוודאות מה מתרחש במתקן http://www.rodong.rep.kp צילומי לוויין מסחרי של המרכז למחקר מדעי של הגרעין ביונגביון שבקוריאה הצפונית מראים שהמתקן התרמי, שתפקידו לספק קיטור לתהליכים שונים בכור גרעיני, פועל מסוף פברואר ועד היום. הקיטור נחוץ למעבדה הרדיו-כימית (RCL) העוסקת בהפרדת פלוטוניום.
האתר 38NORTH מוסר כי משך הפעולה של המתקן ארוך מהרגיל, וניתן להסיק מכך שעוסקים שם בהפרדת פלוטוניום או בטיפול בפסולת רדיו-אקטיבית שנוצרה מתהליכים קודמים. אולם מומחים מדגישים כי לא ניתן לאמת את ההשערות על סמך צילומי לוויין בלבד, ללא ביקור אישי במקום של פקחים, ורק כך ניתן יהיה לדעת מה מתרחש במתקן.
הכור הגרעיני באתר זה אינו פועל משנת 2018, ולכן מניחים שמדובר בטיפול בדלק גרעיני שכבר השתמשו בו בתהליכים קודמים בעבר. המסקנה המתבקשת היא שאין שינוי בהערכות במערב בדבר כמויות החומר הבקיע הנמצאות בידי קוריאה הצפונית.
המעבדה הרדיו-כימית מורכבת ממתקן מיחזור שממחזר ומפריד פלוטוניום מהדלק שנוצל בעבר בכור. כמו כן מאחסנים ומטפלים במעבדת הפרדת הפלוטוניום בפסולת רדיו-אקטיבית המופקת בתהליכי עיבוד קודמים.
29/06/21 08:47
7.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצפייה: פיתוח המערכת החדשה יסתיים בשנת 2035 בעלות בהיקף 2.6 מיליארד דולר אילוסטרציה. צילום: דו״צ ממשלת קוריאה הדרומית אישרה השבוע תכנית (2.6 מיליארד דולר) לפיתוח מערכת יירוט ארטילרית והגנה אווירית דומה לכיפת ברזל הישראלית, כדי להגן על המדינה מהתותחים והרקטות ארוכי הטווח של קוריאה הצפונית.
סוכנות הרכש של משרד ההגנה בסיאול מסרה, כי בסביבות סיאול הבירה מתגוררת כמחצית מאוכלוסיית הדרום, 52 מיליון בני אדם, והיא נמצאת כולה בטווח תותחים ארוכי טווח ומשגרי רקטות של הצפון. בשנה שעברה קראה הממשלה לפתח "כיפת ברזל נוסח קוריאה", ומצפים שפיתוח המערכת החדשה יסתיים בשנת 2035 בסכום של 2.6 מיליארד דולר, כך נאמר בהודעת סוכנות הרכש DAPA.
כך תשופר יכולת ההגנה מפני איומים ארוכי טווח באמצעות טכנולוגיות מקומיות שייצרו מקומות עבודה רבים. לדברי משרדה ההגנה מערכות ההגנה הנוכחיות מדגמי פטריוט ו-THAAD מיועדות להתמודד עם תותחים בעלי טווח בינוני של הצפון, בעוד המערכת החדשה מכוונת להתמודד עם ארטילריה ארוכת טווח.
לפי סוכנות רויטרס קוריאה הצפונית אינה נוהגת להגיב לידיעות על מערכות נשק, אך מומחים סבורים שמרבית 13,600 קני התותח ומשגרי הרקטות של הצפון מוצבים סמוך לגבול עם הדרום, כ-40 ק"מ בלבד מסיאול הבירה.
29/06/21 14:45
7.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עמוס גורן, יצרן כרב״מ במותג ״אמסטף״ יוצא לעיתונות ושואל מדוע משרד הביטחון, שמעודד תוצרת ישראלית, העדיף לרכוש פלטפורמה קנדית ללא מכרז מסודר. משרד הביטחון וצה״ל נאלמים. גורן מספר את הסיפור שלו ברקע ההכרזה של צה״ל על פרויקט ה״יגואר״. מיוחד לישראל דיפנס היגואר. צילום: דובר צה״ל בחודש אפריל האחרון מפא״ת במשרד הביטחון חשף את היגואר – כרמ״מ (כלי רכב מונהג מרחוק) עתידי שאמור להיכנס לפעילות מבצעית בצה״ל. הפרויקט הראשון אליו מייעדים אותו הוא ״גבול חכם וקטלני״ בעזה. הפרויקט יצא לדרך ב 2019, על פי הערכות, הוקצו לו כ 60 מיליון ש״ח בשנה (התכנון לרכב מבצעי בתוך כ-10 שנים). לטובת הפרויקט, נבחר ספק יחיד - הקבלן הראשי חברת אלביט והתעשייה אווירית מספקת, בין היתר, את הפלטפורמה.
מדובר על תפיסה שמקדם הרמטכ״ל, רא״ל אביב כוכבי, במסגרת תר״ש תנופה, שמטרתה להקטין את הסיכון בפעילות בט״ש. במקום להסתמך על רכבים מאוישים, יסתמכו על כלי רכב מונהג מרחוק שימנעו, יאתרו, יזהו ויתקפו איומים בגבול. [צילום: עמוס גורן]
לא פעם ראשונה
אלו שאינם מכירים את ההיסטוריה של צה״ל ומשרד הביטחון בתחום הכרב״מ עוד יכולים לטעות שמדובר בתפיסה חדשה. ובכן, לא. צה״ל מנסה כבר עשורים להיכנס מבצעית לתחום הכרב״מ, בינתיים, ללא הצלחה. אחת הבעיות, היא העדר תחרותיות בשל בחירה של משהב״ט במתווה ספק יחיד.
זאת, בניגוד לפיתוח מטוסים ללא טייס. תחום שבו ישראל הובילה במשך שנים ארוכות את השוק העולמי. בעיקר מאחר ובשוק זה התקיימה תחרות בין מספר חברות ישראליות כתדיראן, תע"א, רפאל, חץ הכסף, אירונאטיקס ועוד חברות קטנות שפיתחו פתרונות שונים בשוק זה.
צה״ל אינו הצבא היחיד שנכשל עד כה בהכנסת כלי רכב לא מאויש לזירה מבצעית. מדובר בזירה מורכבת. אפילו מאד. בעיקר נושא הניווט העצמאי בשטח שאינו מוגדר (להבדיל מכביש למשל). אתגרים יש גם בצורך של גורם אנושי בקבלת החלטות, בשיהוי הפעלה מרחוק, בתקשורת עמוסה בשדה הקרב, בזיהוי האיום, בסיווג שלו ובטח בנטרול שלו. בין שמדובר בנטרול קשה (הרג) או נטרול קל (אל-הרג). ישראל נמצאת בפיגור משמעותי בפיתוח, ייצור והפעלת כרמ"מ, כולל מול מדינות שכנות.
את מלאכת איתור האיומים והסיווג שלהם בגבול עושים היום בחמ״לי התצפיתניות, וגם כאשר מדובר בשתי שכבות לפחות של עיניים אנושיות, לא מגיעים ל-100 אחוזי זיהוי וסיווג. המציאות המבצעית מראה שבחלק לא מבוטל מהמקרים, במיוחד עקב תנאי מזג אויר, ראות וטעויות אנוש, צה״ל נדרש לשלוח לגבול צוות מאויש, עם גשש ולוחמים כדי להבין מה קרה. ולהגיב תוך סיכון הצוות ממארבי נ"ט, צלפים ומטענים.
נחזור לטכנולוגיה. ובכן, כאמור, צה״ל מנסה כמה עשורים לפתח כרמ״מים. הניסיון הקדום והמוכר ביותר הוא חברת ג׳יניוס. חברה שאוחדה מצוותים של אלביט ותע"א על ידי משהב"ט והוגדרה כספק יחיד לנושא כרמ"מים. לאחר כעשר שנות פעילות ופיתוח ה "גארדיום", בשל מריבות עסקיות בין אלביט לתעשייה אווירית ומאחר וצה"ל ולקוחות בחו"ל לא רכשו את הגארדיום עקב מחירו הגבוה ויעילות מוטלת בספק, החברה נסגרה ע"י משהב"ט בשנת 2016.
בעקבות פירוק החברה, החליטו במשרד הביטחון לפצל את התכולות שלה. אלביט קיבלה את שמירת הגבול ותעשייה אווירית קיבלה משימות צבאיות שאינן חלק מאבטחת גבול. אלביט פיתחה את הגארדיום-2 לפעילות שומר הגבול בצה״ל המבוסס על פורד F-350 ואשר מחירו כפול מהראשון. אלביט גם עשתה השקעה בשנים האחרונות בחברת רובוטים, גם היא ישראלית, כדי לחזק פוזיציה בתחום.
תעשייה אווירית מצידה הקימה מפעל כרמ״מים במסגרת חטיבת אלתא, שהופך רכב האמר, D9, רובוטי פינוי מוקשים ועוד, לסמי-אוטונומיים. תעשייה אווירית גם לקחה חלק בהרפתקה בשם טקסי-בוט, רובוט אוטונומי שהיה אמור לגרור מטוסי נוסעים למסלול ההמראה. ההרפתקה הסתיימה במכירת החברה לבעלים הודי, ומחיקת חובות בגינה בדו״חות החברה.
צה״ל מצדו בחן שימוש בחלק מהפיתוחים של החברות, אבל לא ניתן לומר שהרובוטים הצליחו עד כה להחליף כלים מאוישים. בלשון המעטה. והנה, הגיע היגואר, בואך 2019. שלוש שנים לאחר סגירת ג׳יניוס. ניסיון נוסף כאמור של משרד הביטחון בתחום הכרמ״מ. נבחרו שנית החברות שנכשלו בעבר ושוב זכו במעמד ספק יחיד. הפעם, החליטו במשהב״ט לרכוש פלטפורמה קנדית.
לא היה מכרז
כאן זה מתחיל להיות מעניין. לפחות עסקית. מסתבר כי הפלטפורמה ליגואר בשם J6 ATLAS XTR (היום תחת שם אחר) נרכשה מחברה קנדית בשם ODG. מדובר בכלי רכב, שפותח עבור משימות במדבריות הקרח של קנדה ודומה מאד לאמסטף הישראלי, את ODG, מייצגת בארץ חברת גאהט מערכות בחמש השנים האחרונות (החברה העדיפה לא להגיב לכתבה והפנתה אותי לצה״ל).
הבעיה, כך לפי עמוס גורן, הבעלים של חברת ״אמסטף-יוגב בע"מ״ שפיתחה את האמסטף, שמשרד הביטחון החליט לאחד את ׳הדינוזאורים׳ הישראלים כדי למנוע תחרות והגדיר אותם כספק יחיד. לפי גורן, הוא יחד עם חברה קנדית בשם Front-Line Robotics, פיתחו במשותף כרב״מ בשם GRUNT (שנים 2003-2008).
בשלב מסוים בהמלצת מפא"ת ומז"י חברת FLR חתמה עם תע"א על הסכם פיתוח כרב"מ לפרויקט ׳שותף נאמן׳ והעבירה לתע"א מידע על הרכב ומערכותיו. למרות זאת, תע"א החליטה בסופו של דבר לחבור לאלביט בהקמת חברת ג'יניוס. מאוחר יותר, ב-2010, גורן הקים עם חברת מכשירי תנועה את חברת ׳תעשיית רכב רובוטי בע"מ׳ שפיתחה ויצרה את האמסטף בנצרת אשר הוכיח את יכולותיו ועבר מספר תהליכי קבלה מחמירים.
החל מ-2014 הכלי נבחן במספר מתווים מבצעיים בארץ ובחו"ל אך לא נבחן ע"י צה"ל עקב מעמד הספק היחיד שקיבלה חברת ג'יניוס. ״מפא"ת לא רק שלא עשו מכרז לפרויקט "גבול חכם וקטלני" בהיקף משוער של כ-600 מיליון ש״ח, שבו תע"א ואלביט מפתחות את ה"יגואר" (עד היום בהוצאה של כ 200 מיליון ש״ח), אלא שהכלי שהם בחרו דומה מאד לאמסטף. בלשון המעטה״, טוען גורן בשיחה עם ישראל דיפנס.
״במקרה הטוב היגואר יהיה מבצעי בעוד 5 שנים. משהב"ט חוזר על אותה טעות. על אף שהוציא מכרז לפרויקט הקודם בשם ׳שותף נאמן׳, הוא מסר את הפרויקט לתע"א ואלביט שנכשלו לאחר 10 שנות פיתוח של ה "גארדיום". הכישלון מוערך בכמיליארד ש״ח במצטבר. כמו גם, הכישלון של אז הותיר את צה"ל ב-15 השנים האחרונות בפיגור טכנולוגי בנושא כרמ"מ.
״שער בנפשך את צה"ל מצויד ב1000 כרמ״מים במבצעי עמוד ענן, צוק איתן ושומר החומות אשר פורצים צירים, מנטרלים מטענים, מפעילים נ"ט, מעבירים אספקה ופצועים, מאבטחים חניונים, מאיישים עמדות תצפית, מחלצים מאב"כ, מכבים שרפות ועוד. במקום זאת, משימות אלו נעשו על ידי גולני בסג'עיה והנחל ברפיח ועלו באובדן חיי לוחמים. ב1.6 מיליארדי ש״ח שבוזבזו על שני הפרויקטים, צה״ל היה יכול כבר לפני שבע שנים לקנות אמסטפים שהיו מבצעיים וחוסכים חיי אדם.״
ובכן, פניתי לאלביט לברר מדוע לא נעשה מכרז בפרויקט היגואר. הפנו אותי לתעשייה אווירית בטענה שהיא זו שבחרה את הפלטפורמה. באלביט מסבירים שאם הם היו בוחרים, היו בוחרים כלי של רובוטים כי זה באינטרס העסקי שלהם.
פניתי לתעשייה אווירית, שהפנו אותי לצה״ל. לטענתם, מי שהוביל את הליך הבחירה בפלטפורמה זה צה״ל. בתעשייה אווירית כן היו מוכנים לומר שהם בחנו מספר חלופות בשוק המקומי והעולמי, כאשר חברת אמסטף לא נלקחה בחשבון. למרות שהיא ישראלית. שאלתי מדוע, ונאמר לי שהחברה, שנים קודם לכן, הייתה בבעיות כלכליות, ולכן חשבו שהיא לא קיימת.
בצה״ל סירבו למסור לי פרטים מדוע לא נערך מכרז. הפנו אותי למנה״ר במשרד הביטחון. פניתי למשרד שאמר שהוא לא מוכן למסור פרטים אודות הפרויקט. אל תתרגשו, ככה זה כמעט עם כל בירור מקצועי שקשור לרכש עבור צה״ל. בעיקר סביב ספק יחיד.
גורן מצידו טוען שהחברה פעילה. אמנם בסוף 2018 נסגרה, אך ב-2019 חזרה לפעילות פיתוח, יצור ושיווק. למרות שנפגש עם כל מנהלי הפרויקט במפא"ת, מז"י, אלביט ותע"א, אף אחד לא בתעשיות, לא בצה"ל או במשהב"ט לא פנה אליו עם בקשה להציג את הכלי שלו מול הכלי הקנדי במבחן השוואתי. ״זאת, למרות שבמסמך הקריטריונים (שקיבלתי בעקיפין) שבחן את המתחרים, האמסטף זכה להתאמה מלאה. כאמור, מכרז מסודר לא היה״, מוסיף ושואל גורן "למה לבחור בכלי זר אם אפשר לרכוש כלי ישראלי?"
הגלגל חוזר
גורן טוען כי בזמן שעבד יחד עם החברה הקנדית, הוא פיתח איתם את האלגוריתם ושילוב הטכנולוגי של מערכות הכרב"מ על פי דמ"צ צה"לי. כמו גם, על בסיס ניסיונו במערך האבטחה של צה"ל. האלגוריתם כולל ניווט ותנועה ופותח בישראל עם מהנדסים ישראלים.
לטענתו, חברת FLR הקנדית ביקשו שהוא יקים חברה בישראל ואפילו קציני צה״ל (מז"י ומפא"ת) הגיעו לקנדה לראות את הכלי המשותף בקנדה בזמנו. ״ב-2007 חברת FLR חברה לתע"א במטרה לפתח כרב"מ ל ׳שותף נאמן׳, ואפילו הציגו את הרכב למפא״ת לטובת אבטחת גבולות ושדות תעופה בישראל״, מסביר גורן.
״זה היה קודם להקמת חברת ג׳יניוס. ב2007 החליטו במשרד שעוצרים הכל, מאחדים את הכוחות של התעשיות ובונים את ג'יניוס. תעשייה אווירית ואלביט זכו במנדט. המשרד והחברות השקיעו במשותף כמיליארד ש״ח בג'יניוס לאורך השנים. הם לא הצליחו. ב2016-17 החליטו שמפרקים את החברה. היה פרויקט בכיסופים (גבול עזה) שיצר הרבה בעיות. פיצלו. תע״א לקחה את המתווה הצבאי ואלביט קיבלו את המתווה של שג״ב.
״רק לסבר את האוזן. האמסטף המיוצר בישראל ופותח להתאמה מלאה לתנאי קרקע ומזג האוויר בארץ ולדרישה המבצעית בצה"ל, נמכר בכחצי מחיר מהכלי שתע"א קנו, שמיוצר בקנדה. הכלי הקנדי עדיין אינו מבצעי ומתאים לתנאי קרקע ומזג האוויר בקנדה. הפורד F350 עולה פי ששה מהאמסטף. משהב"ט לא לומד מהכישלון וחוזר עליו בגדול. נתנו לג'ייניוס מעמד ספק יחיד - ונכשלו. עכשיו עושים את אותה טעות. ושוב נותנים לשתי התעשיות יחד מעמד ספק יחיד.״
**הערה: משרד הביטחון טוען כי הסכום המצוין בכתבה, כ-600 מליוני ש״ח אינו נכון. המשרד לא היה מוכן לנקוט בסכום הפרויקט.
29/06/21 13:28
6.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת Rheinmetall הגרמנית הודיעה כי זכתה בהזמנה גדולה מהצבא הגרמני בתחום הרכב המשוריין. השלב הראשון יכלול שדרוג 154 רכבי "פומה" והעבודות יחלו באופן מיידי בחודש יולי 2021 וצפויות להסתיים בשנת 2029 https://www.rheinmetall.com/en/rheinmetall_ag/press/news/latest_news/ind... חברת Rheinmetall הגרמנית הודיעה היום (שלישי) כי זכתה בהזמנה גדולה מהצבא הגרמני בתחום הרכב המשוריין, המייצגת היקף מכירות של יותר מחצי מיליארד יורו. במסגרת חוזה זה תבצע חברת PSM (מיזם משותף של החברות ריימנטאל ו-KMW) שדרוג של קבוצה ראשונה של נגמ"שי לחימת חי"ר מסוג "פומה" של צבא גרמניה.
במסגרת חוזה זה של מנהל הרכש הפדרלי הגרמני (BAAINBw), השלב הראשון יכלול שדרוג 154 רכבי "פומה" והעבודות יחלו באופן מיידי בחודש יולי 2021 וצפויות להסתיים בשנת 2029. על פי הודעת ריימנטאל, שוויו של שלב זה בהסכם הנו 1.04 מיליארד אירו, שמעמיד את חלקה של החברה על 501 מיליון אירו. החברה מצפה לקבל עבודות נוספות במסגרת חוזה זה, למשל בתחום האלקטרו-אופטי בשווי של מאות מיליוני אירו.
החוזה מכיל גם אפשרות לשדרוג של 143 נגמ"שי חי"ר "פומה" נוספים, שמשמעותם עבור המיזם המשותף PSM הוא תוספת מכירות בהיקף כולל של 820 מיליון יורו, כאשר יותר ממחצית הסכום הזה יוקצה לריינמטאל. תהליך השדרוג העיקרי שיוצא לדרך כעת נועד להביא את רוב 350 נגמש"י "פומה" הנמצאים כעת בשירות הצבא הגרמני למצב עיצוב משופר בסטטוס,S1 לקראת העברת כוח המשימה המשותף של נאט"ו (VJTF 2023) לפיקוד צבא גרמניה, כבר שודרגו 40 נגמ"שי "פומה לסטטוס S1.
בין היתר, גרסת ה-S1 החדשה של הפומה מצוידת באמצעי לחימה מהדרג הראשון כדוגמת מערכת טילי הנ"ט המונחים הקלים MELLS (הגרסה הגרמנית של טילי "ספייק" תוצרת רפאל), בתוספת חיישנים נוספים כדוגמת מערכת הראייה החדשה של הנהג וארכיטקטורה משופרת לשליטה ובקרה.
מערכת הראייה הפראבולית ומערכת הראייה של הנהג מבשרת את סוף עידן הפריסקופ. לראשונה, הצוות כולו יוכל "לראות דרך" השריון הרכב, ביום ובלילה. המערכת המשולבת כוללת אמצעי ראיית אור יום עם תמונה תרמית איכותית, המאפשר זיהוי מוקדם של יעדים מוסווים מסביב לשעון. לדברי ריימנטאל, גרסת ה-S1 הפומה היא הרכב הקרבי המערבי הראשון הכולל מערכת מסוג זה כתכונה סטנדרטית.
29/06/21 08:54
6.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
את הדברים אמר תא"ל עומר דגן, מפקד יחידת לוטם באגף התקשוב. "השקנו אפליקציה חדשה לעורף. התחלנו את המבצע עם פחות מ-50 אלף הורדות באפליקציה וזה גדל בצורה חסרת תקדים והגענו בתקופה קצרה ל-850 אלף הורדות ליישום התראות של פיקוד העורף במבצע שומר החומות״ תא"ל עומר דגן. צילום: ניב קנטור במבצע ׳שומר החומות׳ הטרנספורמציה הדיגיטלית של צה"ל גרמה באופן ישיר לאפקטיביות המבצעית. ״בזכות טכנולוגיה תקפו יותר מטרות בצורה מדוייקת ובקצבים גבוהים יותר״, אמר תא"ל עומר דגן, מפקד יחידת לוטם, בכנס יערות הכרמל 2021, ועידת הבכירים השנתית של חברת בינת תקשורת מחשבים.
יחידת לוטם ממונה על שיפור היעילות המבצעית והארגונית של צה"ל, להפיכת הפעילות הצבאית מבוססת מידע ולהפיכת הצבא לארגון דיגיטלי בפעילות היומיומית. תא"ל דגן הסביר בהרצאתו כי השינויים הדיגיטליים מגיעים לכל חייל וחייל. המטרה היא להנגיש יותר ויותר שירותים לטלפון של המשרת מהחייל בשטח ועד למפקד בקריה.
מפקד לוטם סיפר כי כמה חודשים לפני מבצע שומר חומות "השקנו אפליקציה חדשה לעורף. התחלנו את המבצע עם פחות מ-50 אלף הורדות באפליקציה וזה גדל בצורה חסרת תקדים והגענו בתקופה קצרה ל-850 אלף הורדות ליישום התראות של פיקוד העורף במבצע שומר חומות. כל האפליקציות נמצאות בענן. שירנו את ההתראות לאזרח וסיימנו את המבצע עם מאה אחוזים התראה, וזה הישג משמעותי".
עוד מסר תא"ל דגן כי היחידה אפשרה ניתוחי וידיאו כמעט בזמן אמת כדי לקבל החלטות. צה"ל ביצע הערכות מצב דיגיטליות, ובמבצע "השתמשנו בפעם הראשונה בצ'ט המבצעי כדי לחבר בין כולם. בזכות הטכנולוגיה הבאנו לקיצור וייעול מעגלי האש של צה"ל, "וידענו לתקוף הרבה יותר מטרות בצורה מדוייקת ובקצבים הרבה יותר גבוהים. המערכת יודעת להמליץ על מטרות שכדאי לתקוף. הכשרנו דאטה אנליסטים, והם היו בשרות חטיבת המבצעים".
29/06/21 13:14
6.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחלקת המדינה האמריקנית פרסמה הודעה רשמית בנוגע לתקיפת הכוחות האמריקניים על מיליציות פרו-איראניות, והדגישה כי ״הנשיא התבטא בבהירות כשאמר שנפעל כדי להגן על כוחותינו״ נשיא ארה״ב ג׳ו ביידן. צילום: Doug Mills/The New York Times/Abaca Press via REUTERS "על פי הוראת הנשיא ביידן ביצעו כוחות צבא אמריקניים הערב תקיפות אוויר הגנתיות ומדוייקות נגד מתקנים שבהם השתמשו קבוצות מיליציה נתמכות איראן באזור הגבול שבין מעירק לסוריה", כך נפתחת ההודעה הרשמית של משרד ההגנה על תקיפות בלילה הקודם, שלפי דווחים שונים נהרגו בהן בין ארבעה ל-11 אנשי מיליציות פרו-איראניות.
די נדיר שמשרד ההגנה האמריקני מפרסם הודעה מפורטת על תקיפה ומדגישה שבוצעה בהוראת הנשיא. בהמשך ההודעה נאמר כי "המטרות נבחרו כיוון שנוצלו על ידי המיליציות הפרו איראניות לתקיפות של כטמ"מים נגד אנשי צבא ומתקנים אמריקניים בעירק. התקיפה האמריקנית כוונה נגד מתקני אחסנה מבצעיים ומחסני נשק בשתי אתרים בסוריה ואחד בעירק. השתמשו במתקנים אלו כמה מיליציות, ביניהן כתאיב אל-חיזבאללה וכתאיב סייד אל-שהאדה (KSS).
"התקיפה הבהירה שהנשיא ביידן התבטא בבהירות כשאמר שנפעל כדי להגן על כוחות צבא אמריקניים נוכח המתקפות הנמשכות של הקבוצות נתמכות איראן והפגיעה באינטרסים אמריקניים. הנשיא הורה על פעולה צבאית כדי לשבש ולהרתיע. אנו נמצאים בעירק להזמנת ממשלתה, במסגרת המאמצים להבסת דאעש.
"התקיפות היו נחוצות כדי לסכל איום ולהגביל את היקפו. הנשיא נקט פעולה על פי סעיף 2 בחוק המאשר לו לפעול להגנת כוח האדם האמריקני בעירק", עד כאן נוסח ההודעה הנדירה של משרד ההגנה בוושינגטון.
29/06/21 10:58
6.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי מרכז המודיעין של החברה, המתקפות לא נחלו הצלחה ונזק זוהה רק בשלוש ישויות, שעודכנו כולן. הפעילות האחרונה מופנית כנגד חברות IT, ממשלות, מכוני חשיבה וספקי שירותים פיננסיים REUTERS/Mike Segar/File Photo מרכז המודיעין של מיקרוסופט הודיע כי הוא עוקב אחרי פעילות חדשה של קבוצת הסייבר הזדונית נובליום, שעל פי ההערכות אחראית למתקפת הענק על SolarWinds בסוף 2020, ומעדכן כי המתקפות האחרונות שניסתה לבצע לא נחלו הצלחה מרובה: מתוך פעולות נגד ארגונים ב-36 מדינות, זוהה נזק רק בשלוש ישויות עד כה, שעודכנו כולן.
״הפעילות האחרונה של הקבוצה מופנית כנגד לקוחות ספציפיים, בעיקר חברות IT (57%(, ממשלות (20%), ובאחוזים קטנים יותר ארגונים א-ממשלתיים כגון מכוני חשיבה וספקי שירותים פיננסיים״, נכתב בבלוג החברה. ״מרבית הפעילות, כ-45% ממנה, התמקדה באינטרסים אמריקניים, לאחר מכן כ-10% בבריטניה, ובמספרים קטנים יותר בגרמניה ובקנדה. סה״כ, 36 מדינות היוו יעד למתקפה״.
עוד מעדכנת מיקרוסופט, כי במסגרת החקירה זוהתה נוזקה שמטרתה גניבת מידע, שהותקנה על אחד המחשבים של נציג שירות לקוחות מטעם החברה, לו הייתה גם גישה ל״מידע בסיסי בנוגע לחשבונותיהם של מספר קטן של לקוחותינו״, אך שהטיפול בכך היה מהיר וכל הנוגעים בדבר מיועדים.
נובליום, הידועה גם בשמות נוספים כגון The Dukes, CozyBear ו-APT29, נחשדת על ידי בכירי קהיליות המודיעין והסייבר כפועלת משטחי רוסיה ובחסות הממשל. לפני כחודש הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית כי עצרה מתקפה של הקבוצה על כ-150 גופים ממשלתיים בארה״ב ומחוצה לה, שנעשתה באמצעות פריצה לדוא״ל של הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינ״ל USAID.
״פעילות נובליום ושחקנים דומים נוטה לעקוב אחר נושאים המדאיגים את המדינה ממנה הם פועלים״, כתבו חוקרי מיקרוסופט לאחר שזיהו את אותה מתקפה, וציינו כי מדובר ב״דוגמא נוספת לאופן בו מתקפות סייבר הפכו לכלי המועדף של מספר גדל והולך של מדינות לאום למטרת הגשמת מגוון יעדים פוליטיים״.